Objavljeno: 30.1.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Februar 2018

Ulefone Mix

Ulefone Mix je telefon, zanimiv predvsem zaradi svojega oblikovanja. To se zgleduje po telefonu Xiaomi Mix, ki je imel prvi zaslon z zelo tankimi robovi in prednjo kamero v desnem spodnjem robu. Tako so se namreč odločili rešiti dilemo, ki nastane, ko izdelovalci hočejo na vrhu zaslona imeti le – zaslon. iPhone in Essential phone imata zarezi, kamor so dali senzorje in prednjo kamero. Xiaomi, Ulefone (oziroma Dogee – blagovna znamka, pod katero je ta telefon izvirno izšel) pa so senzorje in kamero dali na dno in rezultat je oblikovno zelo všečen. Tudi na to, da bi znalo biti nekoliko nerodno slikati, če je kamera na dnu, ima Mix odgovor. Za slikanje s sprednjo kamero telefon enostavno obrnemo na glavo in aplikacija za slikanje sama preklopi na prednjo kamero. Tudi ohišje je všečno narejeno. Zadnja stranica je iz svetleče plastike in spominja na zadnje HTCjeve telefone. Zaslon meri po diagonali 5,5 palca in ima ločljivost 1280 × 720 pik. Prav svetel ni in z ničimer zares ne navduši, a za telefon, ki stane okoli 200 evrov, je povsem spodoben. Strojno gre za enega iz falange telefonov z 1,5 GHz osemjedrnim procesorjem, ki smo ji preizkušali ta mesec. Ima pa to prednost, da je Mixova različica Androida 7.0 nekoliko drugačna od preostalih telefonov (glej okvir) in je dosti manj nadležna z opozorili. Androidni gumbi bolj spominjajo na goli Android, vsi drugi telefoni pa imajo gumbe oblikovane tako kot Samsungova zadnja preobleka.

Tako kot vsi telefoni tega cenovnega razreda ima tudi Mix povprečen fotoaparat, ki se zares obnese le v svetlih razmerah. Prav tako je škoda, da niso dali bralnika prstnih odtisov na zadnjo stran, a vemo, da nekaterim ljudem bolj ustreza na bradi zaslona.

Ulefone Mix je med poplavo kitajskih znamk, ki bolj ali manj reciklirajo velike izdelovalce, nekaj posebnega. Ne gre za hiter telefon in fotoaparati bodo vedno hiba tega cenovnega razreda. Kljub temu je Mix solidna kombinacija všečnega oblikovanja, dostojne strojne opreme in dovolj stabilne programske opreme, da je za 200 evrov soliden izdelek. Resda ne premaga trenutnega zmagovalca med poceni telefoni, Xiaomi A1, a mu pride dovolj blizu, da  ga ni mogoče ignorirati.

 

Ulefone Mix

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 200 EUR,

Za: Oblika, programska oprema.

Proti: Fotoaparat.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji