Objavljeno: 28.1.2014 | Avtor: Blaž Seliškar | Monitor Februar 2014 | Teme: nenehni testi

Toshiba Satellite C50T-A-10T

Pri prenosnikih vstopnega razreda navadno pričakujemo bolj klasično obliko, plastično ohišje in ne najboljšega zaslona, pa tudi sestava v smislu hitrosti delovanja le redko preseneča.

Za tiste uporabnike, ki pri uporabi Windows osmice pogrešajo možnost upravljanja kar prek zaslona s prsti, je v ta prenosnik vgrajen 15,6-palčni zaslon, občutljiv za dotik, s svetlečim zaključkom. Sliko prikazuje v ločljivosti 1366 × 768 pik, opazili pa smo nekoliko slabše vidne kote in svetilnost. Tudi barve niso najboljše, a upoštevajoč cenovni razred prenosnika vse skupaj ni presenetljivo niti  nepričakovano.

V preizkušeni model je vgrajen procesor Celeron 1005M, ki teče pri 1,9 GHz, podporo ima v 4 GB vgrajenega pomnilnika, podatke pa lahko shranjujemo na 500 GB velik disk. Ne gre za najhitrejšo sestavo, a bo zadostovala osnovnim potrebam. Ker gre za prenosnik normalne velikosti, imamo vgrajeno tudi optično enoto DVD, poskrbljeno pa je tudi za brezžično in žično povezljivost z računalniškimi omrežji. Na voljo je tudi bluetooth, dva vhoda USB 2.0 in en različice 3.0. Priključimo lahko dodatni zaslon prek VGA ali pa kar priključka HDMI.

Tipkovnica se je odrezala dobro, razmik med tipkami in pa odzivnost tipk je dobra, večjega vdajanja materiala pod pritiskom ni bilo čutiti. Ob slovenski tipkovnici najdemo tudi številski del, pod tipkovnico pa nekoliko manjšo sledilno ploščico s tipkami. Čeprav je tu in tam nekoliko neodzivna, kljub manjši površini ne deluje preveč moteče. Nad tipkovnico so vgrajeni zvočniki, ki so sicer dovolj glasni, a jim manjka nekaj nizkih tonov.

Ohišje prenosnika je črno in plastično, površina pokrova je nabrazdana, tako da ne bodo vidni prstni odtisi. Čutiti je nekaj upogibanja uporabljenih materialov, a občutek v rokah kljub temu ni cenen. Z avtonomijo baterije nekaj manj kot štiri ure smo v tem cenovnem razredu tudi pomirjeni.  Vsekakor nas zna nekaj časa zabavati zaslon, občutljiv za dotik. A sčasoma začnemo ob nekoliko šibkejši sestavi pogrešati nekaj hitrosti in bi se zaslonu z veseljem odrekli za nekoliko boljši procesor.

Toshiba Satellite C50T-A-10T

Hitrost (SYSmark Productivity): 119.

Hitrost (SYSmark VideoCreation): 148.

Trajanje delovanja: 3 ure 55 minut.

Mere: 38,0 × 24,2 × 3,5 cm, 2,7 kg.

Značilnosti: Intel Celeron 1.9GHz, 4 GB RAM, 500 GB disk, WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 15,6-palčni, 1366 × 768 pik.

Operacijski sistem: Microsoft Windows 8.

Cena: 560 EUR.

Prodaja: www.asbis.si.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ ZGRADBA IN OPREMA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ VELIKOST IN TEŽA

✓    Nizka cena, za dotik občutljiv zaslon.

✗    Hitrost in materiali ohišja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji