Objavljeno: 22.10.2005 11:51 | Avtor: Igor Harb | Monitor Marec 2004

Težave z Microsoftovimi bluetooth gonilniki

Microsoftov komplet tipkovnice in miške Wireless Optical Desktop for Bluetooth je bil v naši reviji že nekajkrat omenjen, predvsem kot primer bluetooth opreme, ki ne upošteva standardov, saj bluetooth vmesnika ni mogoče povezati z nobeno drugo bluetooth napravo razen s priloženo tipkovnico in miško. Vendar pa ima Microsoftova linija bluetooth izdelkov še eno pomembno težavo.

V paketu priloženi gonilniki so namreč nenadomestljivi, kar je edinstven primer v celotni panogi računalniških zunanjih naprav. Če priloženi CD izgubimo, smo v resnih težavah.

Izdelovalci strojne opreme imajo že vrsto let prakso, da gonilnike objavljajo tudi na svojih spletnih straneh za podporo in Microsoft seveda sodi mednje. Z izjemo bluetooth naprav. V kolikor namreč na njihovih straneh za podporo (www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/Download.mspx) izberete katerega od bluetooth izdelkov, vam stran sporoči, da je ta "programska oprema na voljo zgolj na priloženem CD-ROM-u".

Pomagali niso niti klici na Microsoftovo tehnično podporo, kjer so po nekaj urah priporočili, naj gonilnike poiščemo z Googlom. Po dolgotrajnem iskanju jih vseeno nismo našli. Kar pravzaprav pomeni, da 50 tisoč tolarjev vreden paket tipkovnice, miške in USB bluetooth vmesnika lahko nenadoma postane neuporaben, saj ga brez gonilnikov in programske opreme ni mogoče namestiti.

Skratka, če kupite Microsoftovo bluetooth tipkovnico in miš, CD shranite v najboljši trezor!

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji