Objavljeno: 29.5.2018 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Junij 2018

Test Samsung Galaxy A6+

Samsung je pred kratkim predstavil dvojico telefonov Galaxy, A6 in A6+, oba prihajata te dni v prodajo, mi pa smo preizkusili večjega izmed novincev. Telefona predstavljajo kot cenejšo alternativo zastavonošama S9 oziroma S9+, poudarjajo velik zaslon AMOLED, ki se razteza čez glavnino prednje stranice, in zmogljive fotoaparate.

Oblikovno ni novi A6+ nič posebnega. Diagonala zaslona meri 6 palcev in pokriva dobrih 75 % sprednje stranice. To je solidno, a se seveda ne more primerjati z dražjimi modeli, še vedno pa dobimo tu velik zaslon ob dovolj kompaktnem ohišju. Kot smo omenili, gre za odličen Samsungov zaslon Super AMOLED ločljivosti 2220 × 1080 pik. Seveda podpira tudi možnost »Always on«, kar je sicer stalnica pri novejših modelih z zasloni S-AMOLED. Zadnji del ohišja je kovinski, z zaobljenimi robovi, nekoliko spominja na Applova iPhone 8 oziroma 8 Plus. Kakovost izdelave je zelo dobra, zaradi velikega ohišja in zaobljenih robov pa zna biti telefon izmuzljiv.

Pri ohišju je le eno presenečenje, to je vmesnik MicroUSB. V novem telefonu tega cenovnega ranga res ne razumemo, zakaj je Samsung ostal pri tem vmesniku, mislimo si, da imajo kje v tovarnah še zaloge omenjenih čipov. Škoda, saj bi se nam zdel USB-C boljša izbira, sploh ker je na voljo tudi pri cenejših konkurentih. V telefon lahko vstavimo tudi pomnilniško kartico MicroSD.

V Samsungu poudarjajo kakovost vgrajenih kamer. Zadaj imamo dvojno kamero, ta ima tipala s 16 in 5 MP, sprednja pa ponuja ločljivost 24 MP. Kamere se dobro obnesejo, sploh zadnje ponujajo dobro kakovost fotografije ob natančnem in hitrem ostrenju.

Pohvalimo lahko uporabo sistema Android 8, čeprav moramo priznati, da nismo najbolj navdušeni nad Samsungovim vmesnikom. Je pa res, da se je nanj veliko uporabnikov navadilo, česar se seveda zavedajo tudi pri Samsungu. Hitrost telefona ni nič posebnega – v rabi je nabor Snapdragon 450, ta uporablja osem jeder Cortex-A53. Deluje solidno, a ga prehitijo tudi nekateri cenejši modeli (denimo pred časom preizkušeni Xiaomi A1). Vgrajenih je 3 GB pomnilnika, pogon je 32 GB. Akumulator je za ta cenovni rang zelo soliden, pohvali se s 3500 mAh, v navezi z omenjenim procesorjem lahko računamo na dovolj dobro vzdržljivost.

Galaxy A6+ ne prinaša presenečenj, gre za korekten telefon z velikim zaslonom. Na voljo je res kar nekaj dobrih cenejših konkurentov, a imajo večinoma manjše zaslone in manj prepoznavna imena.

Samsung Galaxy A6+

Hitrost delovanja: 7

Kakovost izdelave: 8

Prodaja: Operaterji.

Cena: 369 EUR

Za: Velik zaslon, Android 8, soliden fotoaparat.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji