Objavljeno: 30.4.2019 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Maj 2019

Test - Honor View20

Honor je Huaweijeva blagovna znamka, tega ne smemo pozabiti, in še nedavno je veljalo, da so Honorjevi telefoni le bolj ali manj preimenovani modeli, ki se prodajajo pod imenom Huawei. Vendar se časi spreminjajo, telefoni pa vse bolj postajajo »lego kocke«, kot smo jih že desetletja vajeni pri osebnih računalnikih. Rekli bi, da obstaja toliko telefonov, kot je mogočih kombinacij strojne opreme, od procesorjev do zaslonov, pa še bi se zmotili. Kajti po novem je običajno, da se celo telefoni istega imena razlikujejo med seboj – nimajo le različno velike shrambe (tega smo vajeni že od nekdaj), ampak imajo lahko tudi različne velikosti pomnilnika.

Model View20, ki smo ga preizkusili tokrat, je na voljo v različici s 6 GB (in 128 GB shrambe) ali pa 8 GB pomnilnika (256 GB shrambe). Mi smo izbrali močnejši model, čeprav nam ni jasno, kaj bi počeli s tako veliko shrambo. Na pomnilnik smo bolj občutljivi – menimo namreč, da več pomnilnika telefonu podaljša »življenjsko dobo«. Ko bodo čez nekaj let aplikacije postale zahtevnejše, bodo še vedno lepo »sedle« v danes sicer prevelik pomnilnik.

View20 sicer spominja na lanski Huawei Mate 20 Pro, vendar le do neke mere. Vgrajen ima enak procesor Kirin 980 (najmočnejši Huaweijev), kar pomeni, da je zgledno hiter. Žal pa ne premore Matove širokokotne kamere, ampak se moramo zadovoljiti le z dodatnim objektivom, ki omogoča 2× zoom. Tudi zaslon (6,4 palca) ni tipa OLED, ampak gre za LCD, ki je na soncu slabše viden, na zaslonu pa si zato tudi ne moremo privoščiti stalno prikazanih informacij. Tudi bralnik prstnih odtisov ni pod zaslonom, ampak je na zadnji strani. Sega pa zaslon lepo od roba do roba, celo zareze nima, ampak je objektiv za sprednjo kamero lepo »zavrtan« na levi zgornji strani.

Poleg hitrega delovanja moramo pohvaliti že zmogljivo baterijo (4000 mAh), ki jo lahko hitro polnimo (čeprav ne tako hitro kot baterije najzmogljivejših huaweijev), in seveda zelo všečno oblikovanje zadnje strani. Prelivajoče se modre barve našega primerka so res pritegnile veliko pogledov. Žal so pritegnile tudi prstne odtise, zato uporaba priloženega prozornega silikonskega ovitka ne bo odveč.

View20 ni poceni telefon, vendar tudi ne najdražji, zato seveda nima čisto vsega, kar se danes da napaberkovati od strojne opreme. Kar je seveda normalno.

Honor View20

Hitrost delovanja: 10

Kakovost izdelave: 9,5

Cena: 600 EUR (model z 8 GB pomnilnika in 256 shrambe 100 EUR več).

Za: Lepo oblikovanje, zelo hitro delovanje, zaslon od roba do roba, zmogljiva baterija.

Proti: Za to ceno bi si želeli zaslon OLED.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji