Objavljeno: 26.2.2013 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Februar 2013 | Teme: android

Telefon s faktorjem X, drugič

Podjetje HTC je znano po nadležni hibi. Kupce jezijo z nenehnim spreminjanjem svojega najboljšega modela. Tajvanci zastavonošo le pol leta po predstavitvi opremijo z dodatnimi priboljški in pošljejo na trg v obliki novega modela. Še danes se spomnimo gneva, ko je Desire postal HD, in škodoželjnega smeha, namenjenega Američanom, ki so s telefonom Sensation zavistno gledali Evropejce z izvedenko XE. Šest mesecev za izvirnikom je dospel tudi HTC One X+.

HTC One X+ lahko s posebnim pripomočkom in spletno povezavo nastavimo kar v spletnem brskalniku. Ko se prijavimo v želene spletne storitve in vnesemo obstoječe račune za sinhronizacijo, z enim samim klikom uveljavimo spremembe tudi v telefonu.

V začetku lanskega leta je HTC na trg plasiral odličen telefon One X, ki je zlahka stopil na čelo androidne vojske. Izvedenka s plusom prihaja na bojno polje v popolnoma drugačnih okoliščinah, bitko bije tako s Samsungovim prvakom, nadvse priljubljenim telefonom Galaxy S III, kot tudi z modeli visokega razreda drugih izdelovalcev (Sony, LG ...). Za nameček ima naenkrat odprtih več bojišč, saj so v vojno vstopili tudi Microsoftovi vojščaki in Applov supervojak.

Nova različica tajvanskega paradnega konja je od predhodnika podedovala 4,7-palčni zaslon Super LCD2 z ločljivostjo 1280 × 720, 1 GB pomnilnika in kamero, sposobno zajemanja posnetkov v kakovosti 8 MP. Še vedno se ponaša z vrhunskim oblikovanjem, ki tokrat navdušuje v črnem (s ščepcem rdeče barve). Telo iz enega kosa žal pomeni, da baterija zopet ni zamenljiva. To je kljub večji zmogljivosti priložene (2100 mAh) slaba novica, saj zmogljivejši procesor Tegra 3, ki zdaj tiktaka s hitrostjo 1,7 GHz, porabi več energije. Izboljšani so zvočniki, prednja kamera (1,6 MP) ter preobleka Sense 4. Slednja ima prav tako oznako plus in vse napredne lastnosti operacijskega sistema Android 4.1 Jelly Bean. Med drugim nam postreže z osebnim pomočnikom Google Now, gladkim delovanjem Project Butter in izboljšano galerijo, ki je povezana z oblakom. Pripomoček HTC Get Started nam omogoča, da telefon nastavimo na računalniku, nato se nastavitve samodejno prenesejo na mobilno napravo. Dodane so razširjene nastavitve telefona, kjer izpostavljamo povezavo z zunanjimi napravami HTC Media Link HD, način varčne(jše)ga delovanja in novo statistiko porabe energije.

Čeprav gre za trenutno najboljši HTCjev telefon z operacijskim sistemom Android, se nakup ne izplača. One X+ nas resda prepriča z videzom in predstavo, vendar dobimo skoraj isto, če kupimo precej cenejšega predhodnika.

HTC One X+

Pametni telefon.

Prodaja: Še ni naprodaj.

Cena: Okoli 700 EUR.

ZA: (Še vedno) vrhunsko oblikovanje, zaslon, strojne mišice, razširjeni prostor.

PROTI: Boljši procesor hitreje porabi (sicer večjo) baterijo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji