Objavljeno: 26.2.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2013 | Teme: tablica, android

Spodobna tablica

Kombinacija tipkovnice in tablice je očitno forma, ki se je obdržala, najboljši pokazatelj trdoživosti neke zamisli pa so njene izvedenke manj znanih (beri: kitajskih) izdelovalcev. Na tokratni hibrid je svoj logo natisnilo podjetje Go Clever.

Tokratni Go Clever na prvi pogled odkljuka nekatere lastnosti kitajskih tablic, ki večinoma oznanjajo podpovprečen izdelek. Tako smo priča ohišju iz dokaj poceni plastike, gumbom, ki ne dajejo občutka trdnosti, in komično šibkim vratcem, ki skrivajo vhod mini HDMI, mikro SD in mikro USB. Prav tako je na voljo navaden (ne mikro USB) napajalnik in dve kameri, ki komajda zadostujeta za Skype, načeloma pa sodita v Nokie z začetka tega tisočletja.

Tipkovniški del se ne obnese dosti bolje, saj so tipke premehke. Gre le za samostojno bluetooth tipkovnico, tako da v tem delu ni dodatne baterije, ki bi lahko napajala tablico. Stojalcu, ki tablični del drži pokonci, bi stežka pripisali dolgo življenjsko dobo, a se na mizi obnese solidno, naprave pa ni mogoče uporabljati v naročju, saj tablični del hitro zdrsne s stojala.

Do zdaj smo našteli tipične težave, s katerimi se ubadajo uporabniki teh tablic, in ponavadi je treba k tem pomanjkljivostim dodati še zatikajoče se delovanje. Na tej točki pa Go Clever odstopa in tu gre tablici vse dosti bolje od rok.

Začne se z drobovjem, v katerem se skriva dvojedrni gigaherčni procesor, gigabajt pomnilnika in presenetljivo zmogljiv grafični čip. Predvajanje videa visoke ločljivosti ni povzročalo težav in 3D igre (Royal Sails, Temple Run 2) so delovale brez zatikanja. Vse skupaj se kaže na zaslonu IPS ločljivosti 1280 x 800, ki je na našem primerku na zgornjem robu malce prepuščal svetlobo, a ni bilo moteče.

Piko na i paketu doda še različica Androida, saj na napravi teče 4.1 Jelly Bean, ki s svojim projektom Maslo še dodatno pripomore h gladkemu delovanju. Go Clever je Android pustil bolj ali manj pri miru, tako da diha brez preoblek, in uporabniška izkušnja je že skorajda na ravni tablic z enoto Tegra 3. S tipkovnico vred je tablico mogoče dobiti za 225 evrov in glede na šaro, ki jo je mogoče kupiti od manj znanih izdelovalcev (tudi od Go Clever), je Tab R105BK ena tistih izjem, ki lastniku ne bodo priskutile tabličnega računalništva.

Go Clever Tab R105BK

Tablica s tipkovnico.

Prodaja: www.aim-high.si.

Cena: 225 EUR.

✓ Zadovoljiva gladkost, zaslon.

✗ Kitajske težave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji