Objavljeno: 26.2.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2013 | Teme: pametni telefon, android

Solidni neznanec

Od vseh Prestigiovih pametnih telefonov na papirju še najbolj prepriča model 4500 Duo. Zopet gre za androidni izdelek, ki omogoča vstavitev dveh kartic SIM, le da tokrat ni zaznati večje strojne podhranjenosti.

V drobovju se z Androidom spopada dvojedrni procesor Cortex A9, ki mu pomaga gigabajt pomnilnika. Ta kombinacija je povsem dovolj za prikaz dogajanja na 4,5-paličnem zaslonu IPS, ki sliko riše pri ločljivosti 960 x 540. Zaslonu se IPS matrika pozna in gre za komponento, ki po kakovosti odstopa od povprečja zaslonov, ki smo jih vajeni od manj uveljavljenih izdelovalcev.

Na zadnji strani je fotoaparat, ki se hvali z osemmegatočkovnim tipalom in slike so na ravni. Ni sicer pričakovati enake kakovosti kot pri iPhonu in Lumii, a za 250 evrov vreden telefon so fotografski izdelki zelo solidni.

Prestigio se je Androida tokrat lotil malce bolje kot ponavadi in dodal nekaj priboljškov, ki jih njihovi doslej opisani modeli niso imeli. Priča smo predvajalniku glasbe na zaslonu za odklep, a so ti dodatki daleč od konkretnih preoblek večjih izdelovalcev. Bralec nas je opozoril, da je na oba tokrat opisana Prestigio Multiphona nemogoče namestiti slovenske programe. Tako na Multiphone 4500 kot na 5000 je iz trgovine Play nemogoče namestiti Trolo in Odpiralne čase. Najbrž je to mogoče rešiti s korenskim dostopom in drugimi akrobacijami, vendar so te ponavadi povprečnemu uporabniku tuje, tako da je opozorilo na mestu.

4500 Duo je najboljše, kar Prestigio trenutno ponuja med svojimi pametnimi telefoni in s ceno 250 evrov na trgu lahko konkurira. Pogled na cene telefonov brez vezave razkrije, da bo 4500 težko speljal kakega kupca Galaxyju S2 ali Xperii P. Vendar pa morajo vsi tisti, ki razmišljajo o nakupu telefonov tipa Xperia J/Galaxy Ace 2/HTC One V brez vezave pogledati tudi v smeri Multiphona 4500 Duo. Težave z namestitvijo programov in majhna 4 GB shramba (ki jo je mogoče razširiti s kartico mikro SD) ne ponudita najelegantnejše začetne izkušnje, a 4500 še zdaleč ni slab telefon. Le nekaj več truda je treba vložiti.

Prestigio Multiphone 4500 Duo

Pametni telefon.

Prodaja: www.asbis.si.

Cena: 250 EUR.

✓ Zaslon IPS, skoraj nedotaknjen Android.

✗ Malo pomnilnika, težave z namestitvijo slovenskih programov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji