Objavljeno: 30.6.2020 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij-avgust 2020

Slušalke Plus

Ko so iz telefonov začeli izginjati izhodi za slušalke, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bodo vsi večji proizvajalci dostavili svojo različico slušalk, ki bodo poskušale konkurirati Applovi AirPods (Pro). Samsung je tako predstavil Galaxy Buds in jih zdaj nadgradil z modelom Plus.

Od vseh slušalk za v ušesa, ki smo jih do zdaj preizkušali, so te med bolj udobnimi. Samsungu je res uspelo sestaviti slušalke, ki so majhne, udobne in ne štrlijo preveč iz ušes. Pravzaprav so tako majhne, da smo imeli (z veliki rokami/prsti podpisanega) večkrat težavo slušalko spraviti iz ušesa, ker jo je bilo težje prijeti. Večina teh slušalk ima peclje oziroma bolj štrlijo iz ušes in jih je lažje vstavljati in odstranjevati, a vse delujejo manj elegantno kot Galaxy Buds Plus.

Ohišje je ostalo enako kot pri lanskem modelu, tudi oblika se ni dosti spremenila. Z ohišjem vred Galaxy Buds Plus zdržijo 22 ur, brez pa dobrih 10. Tako se vsaj hvali Samsung in praksa je te trditve potrdila.

Zvok je zelo soliden in glede na majhnost dostavi dovolj basa. Tu gre spet za okus, a slabše slušalke se ponavadi prepozna po tem, da ni veliko nizkih tonov in vse zveni plehko. Seveda pa potem nekateri proizvajalci nalašč dodajajo bas, kar pa ni nujno najbolje. Buds Plus dobro ujamejo to ravnotežje in se z zvočno podobo izkažejo.

Letos je pri tovrstnih slušalkah moderno aktivno izničevanje zvoka, ki ga Buds Plus nimajo, a že sama slušalka dobro zapre uho, tako da v notranjost ne pride veliko zvoka. Vseeno pa je izničevanje nekaj, kar konkurenca ima, in ne dvomimo, da bo prišlo tudi v naslednika teh slušalk. Res pa je, da Buds Plus stanejo manj kot tiste, ki izničevanje imajo.

Galaxy Buds Plus so zelo dobre slušalke in Samsungu se očitno obrestuje nakup podjetja AKG, saj so dostavili legitimnega konkurenta. Še največji kompromis je oblika, ki res otežuje vstavljanje in odstranjevanje slušalk, a v zameno dobimo zelo elegantno napravo. Vse ostalo pa je na mestu.

Samsung Galaxy Buds Plus

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Cena: 150 EUR

Za: Dober zvok, baterija, majhnost ...

Proti: … ki je nadležna, ko jih vstavljamo. Ni izničevanja zvoka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji