Objavljeno: 27.3.2006 23:06 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Marec 2006

Slovenski vmesnik za Canone

Digitalni fotoaparat ima danes že skoraj vsak, ki ga zanima fotografiranje. Velik del uporabnikov uporablja Canonove modele, saj je ta izdelovalec s svojimi aparati že od nekdaj v vrhu ponudbe. Ob nakupu seveda dobimo ustrezno programsko opremo za urejanje fotografij, ki omogoči tudi povezovanje z aparatom in prenos slik v računalnik.

Prav ta zadnji del pa je razmeroma zapleten, ker je to le ena izmed možnosti Canonovih programov, ne pa samostojno orodje. Uporabniki, ki uporabljajo alternativne programe za urejanje, obdelovanje in pošiljanje fotografij, si želijo le kratkega in učinkovitega programa, ki bi zložil slike iz fotoaparata in jih od tam tudi izbrisal.

GetCanon! omogoča natanko to. Nezahtevno, a učinkovito orodje s preprostim vmesnikom. Fotoaparat priključimo, pretočimo slike in filme na disk. Pri tem se samodejno zložijo v mape po datumu in obrnejo pokonci, če je treba. Na koncu se podatki iz aparata tudi izbrišejo.

GetCanon! 1.6 je preprosto orodje za nalaganje fotografij iz aparatov znamke Canon v računalnik.

Kaj dosti drugega ni dodati. Aparat je izdelan po Canonovem SDK razvojnem priporočilu različice 2.7. To pomeni, da pozna tudi najnovejše fotoaparate, kot so IXUS 700 in 50 ipd. Deluje dobro, je hiter in prenosi se ne prekinejo sredi dela. Tisto, čemur je namenjen, deluje dobro.

Pogrešali smo le možnost prenosa neposredno s pomnilniških kartic. GetCanon! je namreč namenjen le tistim, ki fotografije prenašajo prek kabla.

GetCanon! 1.6

Kaj: Program za nalaganje slik iz digitalnega fotoaparata.

Izdeluje: David Vidmar, vidmar.net.

Cena: Brezplačno.

Operacijski sistemi: Windows.

Za: Hiter, učinkovit, nezahteven program, brezplačen.

Proti: Deluje le pri prenosu fotografij s kablom in samo s Canonovimi fotoaparati.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji