Objavljeno: 25.2.2020 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2020

Samsung Xcover Pro

Robustni pametni telefoni so niša na trgu, ki ima razlog za svoj obstoj v resničnih potrebah nekaterih uporabnikov. Hkrati pa meri tudi na tiste, ki jim je telefon že kdaj padel na tla in bi zato radi »nekaj bolj robustnega«. Xcover Pro je povprečen telefon, zavit v bolj robustno ohišje.

Ohišje je seveda opremljeno s certifikatom IP68, kar niti ni tako posebno, a se potem še ponaša s certifikatom, ki mu omogoča nemoteno delovanje na višini, visoki vlagi in v podobnih pogojih. Ohišje je debelo in obdano z gumirano plastiko, ki bo svoje delo opravila pri padcih. Zaslon na robovih ni ukrivljen, ker bi bil tak bolj dovzeten za poškodbe, in to Xcoverju štejemo v plus. Prednja kamera je tudi izrezan krog v levem zgornjem kotu 6,3-palčnega zaslona, ki je sicer IPS LCD. To je pri Samsungu že prava redkost, ker ima že skoraj vsak telefon zaslon AMOLED, a ima ta to prednost, da ga je lažje uporabljati z rokavicami. To v praksi sicer deluje, a ne vedno.

Na vrhu in levi stranici zaslona sta še dva gumba, ki jima je mogoče določiti funkcionalnost. Privzeto gornji gumb prižge svetilko, medtem ko stranski deluje kot voki-toki gumb v Microsoftovi aplikaciji Teams. To poznamo vsi, ki imamo v službi MS Exchange. Strojno je Xcover srednjega razreda, saj sta osemjedrni procesor, sestavljen iz varčnih jeder ARM, ter 4 GB pomnilnika dovolj za nemoteno uporabo. Fotoaparati so povprečni, a to nekako tudi ni poslanstvo tega telefona.

Telefone, kot je Xcover Pro, kupujejo svojim delavcem podjetja, ki dejansko potrebujejo nekaj bolj robustnega, in ta model je odgovor na tovrstno povpraševanje. Povprečen uporabnik, ki pa bi rad »nekaj, kar se ne bo takoj razbilo«, pa bo potegnil boljšo potezo, če bo kupil soliden telefon z boljšim zaslonom in fotoaparatom ter ga ovil v bolj robustno ohišje. Pri uporabi bo več zadovoljstva. Izjema sta uporabnika, ki bi doma rada kot voki-toki uporabljala Microsoft Teams.

Samsung Xcover Pro

Hitrost delovanja: 7

Kakovost izdelave: 7

Prodaja: Operaterji.

Cena: 500 EUR

Za: Robustno ohišje.

Proti: Z izjemo robustnega ohišja ni nič posebnega.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji