Objavljeno: 26.4.2016 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2016 | Teme: nenehni testi

Samsung ProXpress C3010nd

Samsungov novi tiskalnik serije ProXpress, model C3010nd, je klasični namizni barvni laserski tiskalnik srednje velikosti. Je malenkost večji od vstopnih črno-belih modelov, a med manjšimi, če upoštevamo barvne modele. Ohišje je povsem kvadratno in zadržano, gre za tiskalnik, ki ga brez težav postavimo na pisalno mizo ob računalnik.

Spodaj je predal, ki sprejme 250 listov, nad njim je še samostojni podajalnik za 50 posameznih listov. Tiskalnik lahko okrepimo z dvema predaloma, vsak sprejme še dodatnih 550 listov. Kot se za poslovni model spodobi, ima vgrajeno tudi enoto za samodejni tisk na obe strani. Za priklop sta na voljo USB in klasični omrežni vmesnik. Čeprav ni brezžičnega vmesnika, kljub temu podpira kar nekaj omrežnih standardov. Brezžični vmesnik je sicer na voljo kot dodatek, v tem primeru dobimo tudi vmesnik NFC. Na zgornjem pladnju se lahko nabere do 150 natisnjenih listov.

Kakovost izpisa je zelo dobra, tako pri črno-belem izpisu kot pri barvnem. Pri prvem mislimo predvsem na besedila, pri drugem pa na grafike. Razlike so med različnimi laserskimi tiskalniki v zadnjih letih sicer zelo majhne.

V Samsungu navajajo nazivno hitrost 30 strani na minuto, to so potrdili tudi naši testi (točneje smo namerili dobrih 29 strani na minuto). Zelo hiter je tudi pri uporabi enote za samodejni tisk na obe strani. Prvo stran smo pri ogreti napravi čakali devet sekund, kar je zelo dober rezultat, pri dolgem odmoru pa je potreboval nekoliko več, konkretno 26 sekund, to je nekako povprečno. Dobro se izkaže tudi pri barvnih dokumentih, pri tem smo namerili slabih 20 strani na sekundo, kar ga uvršča med najboljše v tem cenovnem razredu.

Samsungov C3010nd je soliden tiskalnik, ki se ravno še uvrsti med cenejše laserske naprave. Gre za lepo zaokroženo enoto brez opaznih slabosti. Je pa res, da dobimo tudi cenejše naprave, ki ne zaostajajo bistveno.

Samsung

ProXpress C3010nd

Vmesniki: USB, omrežni.

Velikost (razred): A4 (osnovni

barvni).

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za 100 listov, PCL, PS, 128 MB.

Ločljivost in hitrost: 600 × 600 pik na palec, 30 strani na minuto (ČB in barvno).

Prodaja: www.avtera.si.

Cena: 389 EUR, ČB stran 2,8 centa, barvna 9 centov.

Za    Hitrost.

Proti    Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji