Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Februar 2015 | Teme: nenehni testi

Samsung Galaxy Tab Active 8.0

Samsung Galaxy Tab Active je tablica, namenjena tistim, ki pametne naprave uporabljajo v dejavnejših okoliščinah. Robovi, ki obdajajo zaslon, zagotavljajo nekoliko večjo trdoživost in bodo napravo znali obvarovati ob marsikaterem padcu. Težava, ki nastane pri robustnih tablicah, je površina zaslona. Ta je pač večja in zato omogoča, da tablica pade tako, da se s tlemi sreča prav zaslon. Pri Active Tabu je to osempalčni zaslon, ki sliko riše v ločljivosti 800 × 1280. Zaslon ni nič posebnega, saj smo od Samsunga vajeni zaslonov AMOLED in bolj živih barv.

Tudi strojno Tab Active ni presežek, saj tablico žene štirijedrni 1,2 GHz procesor Cortex A7, ki ima na voljo le 1,5 GB pomnilnika. Nabor strojne opreme sicer dostojno krmili Android 4.2.2, a ne gre za najbolj tekočo izkušnjo. Glavni krivec za zatikajoče delovanje je bržkone preobleka TouchWiz, ki je očitno pretežka. Na zadnji strani naprave najdemo še kamero. Premore le 3 megapike in ne dela lepih slik. V optimalnih svetlobnih razmerah še nekako gre, brž ko se znajdemo v nekoliko temnejših prostorih, pa kamera odpove.

Tab Active nima namenskega gumba, ki smo ga videli pri telefonskem sorodniku. Gre za dobrodošlo novost, ki bi prišla prav tudi na tablici, tako pa smo priča le enakim fizičnim androidnim gumbom. Kot izdaja ime Active, je tablica odporna proti prahu in vodi. Gre za standard ip67, tako da lahko tablica 30 minut preživi do enega metra globoko.

Trpežna ohišja in ovitki so na pametnih napravah logična niša, ki pritegne uporabnike z dejavnejšim življenjskim slogom. Kljub temu so taka ohišja nekoliko bolj smiselna na telefonih, ki jih dejansko nosimo s seboj, tablice pa praviloma puščamo doma, oziroma jih v ovitkih spravimo v torbe. Pametni telefon morda lahko pride prav med rekreativnim pohodom ali plezanjem. Na vprašanje, kaj bi ob teh dejavnostih počeli z osempalčno tablico, pa je težje odgovoriti.

Samsung Galaxy Tab Active 8.0

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: www.janustrade.si.

✓    Fizični gumbi.

✗    Povprečna strojna oprema.

4451785

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji