Objavljeno: 31.3.2015 | Avtor: Boris Šavc | Monitor April 2015 | Teme: nenehni testi

Samsung Galaxy A3

Samsung je s prvim kovinskim telefonom Alpha nakazal novo smer snovanja svojih mobilnih naprav, s katerimi se bodo skušali spoprijemati tekmeci, ki jim poveljuje Apple s telefonom iPhone 6. Alphi sledi nižjecenovna serija A, natančneje telefona Galaxy A3 in A5. Pobliže smo si ogledali prvega, ki bi ga lahko poimenovali tudi Samsung Galaxy Alpha Mini.

Gre za napravo, debelo slabih 7 milimetrov, težko 115 gramov, s 4,5 palca velikim zaslonom AMOLED. Prikazana ločljivost 960 × 540 z gostoto 245 slikovnih pik na palec se izkaže nad pričakovanji. Prikazana slika je živa in dovolj ostra, da kompromisa telefonu ne štejemo v slabo. Na ohišju sta vhoda za kartico (nano)SIM in micro SD, ki uporabniku za razliko od Alphe omogoča razširitev priložene shrambe (16 GB) z dodatnimi 64 GB. Baterije z zmogljivostjo 1900 mAh ni mogoče zamenjati. Šibkejša strojna oprema in pomanjkanje slikovnih pik sta prijazna do baterije, zato je čas med polnjenji naprave zadovoljiv.

Samsung Galaxy A3 poganja operacijski sistem Android. S pregovorno požrešno preobleko TouchWiz in nepotrebnimi dodatki je pravi čudež, da štirijedrni procesor Snapdragon 400 s hitrostjo 1,2 GHz ob pomoči poldrugega gigabajta pomnilnika RAM solidno opravi svoje delo. Sistem je spočetka zadovoljivo odziven, se pa zna zgoditi, da bo sčasoma, ko ga zapolnimo z aplikacijami, spremenil vedenje. Kamera z ločljivostjo 8 MP, samodejnim ostrenjem in bliskavico LED zadošča za običajne potrebe. Več pozornosti so v Samsungu namenili prednjemu očesu, ki s petimi megapiksli in načinom za ustvarjanje sebčkov s širokim kotom (Wide Selfie) preseže pričakovanja.

Celoten vtis ni slab. Privlačno oblikovanje, kovinsko ohišje in sprejemljivi kompromisi zaradi  nižje cene znajo prepričati marsikoga. Samsung Galaxy A3 res nima najmočnejšega procesorja ali najostrejšega zaslona, a se ponaša s cenovno postavko, ki jo do zadnjega centa povsem opraviči.

Samsung Galaxy A3

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Hitrost delovanja

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Kakovost izdelave

Prodaja: Simobil, Mobitel, Debitel, Tušmobil.

Cena ob objavi: 300 EUR.

✓    Kovinsko ohišje, oblikovanje, zaslon.

✗    Šibkejša strojna opremljenost.

4677571

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji