Objavljeno: 23.2.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Marec 2016

Polni okrogli zaslon

Huawei Watch je videti kot ura. To izdelku štejemo v dobro, saj bi ga, odloženega na mizi, brez težav zamenjali za klasično uro, lahko bi celo rekli, da ga je mogoče zamenjati za lepo klasično uro.

Google svoj operacijski sistem Android ponuja brezplačno, izdelovalci telefonov pa ga nato oblačijo po svoje. Telefon LG tako nima enakega uporabniškega vmesnika kot, recimo,  Samsungova naprava. V Googlu so se pri operacijskem sistemu Android Wear, ki žene pametne ure, odločili za bolj omejeno radodarnost. Operacijski sistem je še vedno brezplačen, a ga ni mogoče spreminjati. Vsak izdelovalec lahko med privzete aplikacije na uri doda nekatere svoje, več kot to pa jim ni dovoljeno.

Pametne ure z Android Wearom se tako razlikujejo predvsem po zunanjosti. In tu nastopi težava pri preizkušanju. Operacijski sistemi ur se še vedno iščejo, saj Googlu in Applu še ni uspelo predstaviti konkretnega razloga za nakup teh naprav. Da, opozorila vestno prihajajo v uro. Da, ura nam šteje korake, nam pove, kdaj preveč sedimo, lahko menjamo številčnico in izmeri nam srčni utrip. Te funkcionalnosti so res dobrodošle, a 350 evrov in več evrov je previsoka cena zanje. Cenovna postavka dobi nekaj več smisla, če na uro gledamo docela z modnega vidika in se z njo ukvarjamo kot s kosom nakita, ki je ponesreči tudi pameten.

Ura seveda deluje  na podlagi Google Wear.

Ura seveda deluje na podlagi Google Wear.

To pot je ubral marsikateri izdelovalec, med njimi tudi Huawei. Najprej navduši kovina, iz katere je izdelan. Huawei Watch deluje nekako tako kot aluminijasti Macbooki med plastičnimi prenosniki Acer. Tudi zaslon je iz safirja in naš primerek s kovinskim paščkom je navdušil.

V Huaweiju so se izkazali tudi s tankim robom okoli okroglega zaslona in s tem, da zaslon na dnu nima prazne črne črte. To imata obe iteraciji Motoroline ure Moto 360, ki je sprožila modo okroglih zaslonov. V Huaweiju je zaslon sicer videti lepše, a mu manjka tipalo za svetlobo. Watch namreč svetlosti zaslona ne prilagaja svetlosti prostora in to je v temnih prostorih nadležno. Strojno je Huawei Watch hiter in zatikanja nismo opazili. Pograjati gre le še gumb, ki ni dorasel vrhunski izdelavi, saj se se pritisne zelo mehko.

Huawei Watch je lepa, dobro narejena pametna ura, a to še vedno ni dovolj za nakup, saj morajo najprej v Applu in Googlu potuhtati, za kaj sploh bi si pametne ure zaslužile našo pozornost.

Huawei Watc

Prodaja: bigbang.si
Cena ob objavi: 350 EUR
Za    Izdelava, zaslon
Proti    Ni senzorja zaznave svetlobe.

5510199

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji