Objavljeno: 28.11.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor December 2017

Pametno pošiljanje faksov

Pred nastankom elektronske pošte so dokumenti iz ene pisarne v drugo leteli večinoma prek naprave, imenovane faks. Poslovanja brez čudežne skrinjice, ki je izvirnik po zraku prenesla na drugi konec mesta, države ali sveta, si nismo mogli predstavljati. Razširjenost faksa je bila tolišna, da še danes kdaj kdo od nas zahteva, da pošljemo dokument po tej poti. In nas spravi v zadrego!

Vsaka poslana stran v storitvi WiseFax nas bo olajšala za evro.

pletnih aplikacij za pošiljanje dokumentov na fizične naprave iz druge dobe je na trgu precej, a večinoma od nas zahtevajo, da se nanje vežemo z naročnino. Medtem ko je za večino podjetij s stalno potrebo po pošiljanju faksov to zgolj manjši spodrsljaj, fizičnim osebam predstavlja previsoko oviro. Zakaj bi se sploh kdo naročil na storitev, ki jo bo morda nekoč potreboval? Prav slednji so ciljna skupina zanimive spletne storitve WiseFax, ki je plod domače, slovenske pameti podjetja Abraxas.

WiseFax omogoča pošiljanje dokumentov z računalnika, tablice ali telefona na katerokoli številko faksa na svetu. Sistem sicer deluje v spletnem brskalniku, a je prilagojen tudi uporabi na manjših mobilnih zaslonih. Storitev je zares preprosta, v pičlih štirih korakih dokument naložimo, označimo strani, vpišemo številko prejemnika in ga pošljemo. Pošljemo lahko skeniran ali fotografiran dokument najrazličnejših oblik zapisa, pri čemer so podprti vsi razširjeni formati, med njimi tudi Microsoft Word ali Excel, PDF, OpenOffice, JPG in TIF.

Za uspešno izvedeno operacijo pošiljanja faksa je potrebna avtentikacija in žetoni. Prvo je moč opraviti z računi Google, Microsoft ali Facebook. Če jih nimamo ali jih ne želimo zaupati razvijalcem, veljata tudi račun ameriškega podjetja Vanaia, za katerega so smeli Slovenci že razvili rešitev za digitalno obdelavo dokumentov ScanWritr, ali povsem novo preverjanje pristnosti, ki zahteva zgolj obstoječ elektronski naslov. Vsaka poslana stran nas velja en žeton, kar je enako enemu evru. Žetone kupimo s kreditnimi karticami (Visa, MasterCard), bančnim nakazilom ali s storitvijo PayPal.

WiseFax je precej draga storitev, namenjena predvsem uporabnikom, ki bi občasno želeli poslati kakšen faks. Le njim ne bo žal zapravljenega evra in le oni ne bodo pogrešali možnosti prejemanja faksov, ki je storitev (še) nima.

WiseFax

Spletna aplikacija za pošiljanje faksov.

Prodaja: www.abraxas.si

Cena: 1 EUR/stran.

Za: Priročnost, enostavnost.

Proti: Cena, omogoča zgolj pošiljanje, sprejemanja pa ne.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji