Objavljeno: 26.4.2016 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Maj 2016 | Teme: nenehni testi

Oki MB492DNW

Okijev model MB492dnw je večji in zmogljivejši brat v tej številki preizkušenega modela MB472dnw. Navzven je praktično enako velika (in težka) naprava, spet gre za povsem klasično sestavo z optičnim bralnikom in povezanim samodejnim podajalnikom, dodan je tudi faks. Najopaznejša razlika v primerjavi z manjšim bratom je gromozanski barvni zaslon, občutljiv za dotik, ki se bohoti na sprednji strani. Zaslon meri po diagonali sedem palcev in močno olajša delo z napravo. Res ne moremo pričakovati zaslonov, kakršnih smo vajeni na tablicah, a je kljub temu  zelo koristen. Zraven so dodali še kar nekaj funkcijskih tipk.

Tiskalnik podpira goro različnih funkcij, predvsem poslovnih. Med vmesniki najdemo brezžični in klasični omrežni vmesnik ter dva vmesnika USB. Eden je seveda za priklop na računalnik, drugi pa za uporabo pomnilnikov USB, iz katerih lahko dokumente natisnemo neposredno, oziroma nanje shranimo optično prebrane dokumente. Slednje lahko sicer shranimo tudi v omrežne mape, v strežnike FTP, pošljemo po elektronski pošti itd. Pri vsem tem je velik barvni zaslon še toliko bolj koristen. Tiskalnik ima tudi enoto za tisk na obe strani in možnost optičnega branja obeh strani (tu prebere najprej eno stran, obrne list, nato prebere še drugo). Slednji zmore dokumente, dolge do 50 listov. Predal v osnovi drži do 250 listov, na voljo je tudi dodatni predal za še 530 listov.

Hitrost je zelo dobra, primerljiva s hitrostjo dražjih samostojnih laserskih modelov. Pri izdelovalcu obljubljajo do 42 strani na minuto, sami smo namerili dobrih 36. Naše petdeset strani dolgo besedilo je tako tiskal minuto in pol. Dober je tudi izpis prve strani pri ogreti napravi, nanjo smo čakali osem sekund. Dobro se znajde tudi pri zahtevnejših dokumentih, denimo PDFjih ter vektorskih in bitnih grafikah.

Kot rečeno, gre za dražjega brata modela MB472dnw, z njim si deli tudi tonerje, pa tudi sorazmerno ugodno ceno izpisa. Glavna razlika, poleg dražje cene seveda, je torej velik barvni zaslon ter višja cena izpisa. Po našem mnenju bo za večino uporabnikov tako cenejša naprava nekoliko boljši nakup.

Oki MB492DNW

Velikost (razred): A4 (dražji črno-beli).

Vmesniki: USB, omrežni, brezžični omrežni, USB Host.     

Ločljivost: 1200 × 1200 pik na palec.

Navedena hitrost: 42 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za do 100 listov, PS, PCL6, 512 MB.

Prodaja: www.mikroing.si.

Cena: 670 eur.

Cena natisnjene strani: 1,9 centa (ČB).

Za   Barvni zaslon, vmesniki, hitrost, cena izpisa

Proti    Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji