Objavljeno: 18.12.2012 | Avtor: Anže Tomić | Monitor December 2012

Odrasla lepota

Za redke zvočne dodatke pametnih telefonov in tablic lahko rečemo, da s svojo obliko ne poskušajo kičasto pričarati izmišljene znanstvenofantastične prihodnosti. Še manjši odstotek teh naprav pa bi lahko označili za lepe. Izjema je tokratni Samsung DA-E750.

DA-E750 si zasluži boljše ime, saj so se pri korejskem izdelovalcu z obliko resnično potrudili in se držali odličnih materialov in preprostih linij. Ohišje iz lakiranega lesa in odločitev razkritja dveh vakuumskih cevi na vrhu naprave dajeta zvočniku odrasel videz. Razen gumbov na zgornji stranici in priloženega daljinskega upravljalnika je vse narejeno iz kvalitetnih materialov. Daljinec in omenjeni gumbi pa dajejo tisti bolj znani samsungovski občutek plastike, ki ni slaba, a kljub temu deluje krhko.

Zvočnik na zadnji strani skriva tako omrežni kot USB priključek, ki mu delata družbo še skrita priključka za iphone (30 pinski) in mikro USB. Tako je mogoče glasbo predvajati prek AirPlaya, Samsungove rešitve njihovih Galaxy naprav AllShare ali pa prek bluetootha 3.0. S to zadnjo možnostjo smo preizkušali in obnese se odlično, saj nam je zvočnik uspelo spariti tudi s televizorjem. Poleg brezžičnih možnosti je mogoče glasbo predvajati tudi prek domačega omrežja, saj zvočnik ustreza predpisom združenja DLNA. Poleg omrežnega priključka na zadnji strani je v drobovju skrita tudi brezžična omrežna kartica.

Sam zvok je odličen in je za vse, navajene računalniških zvočnikov, pravo doživetje, seveda pa bo za resne avdiofile morda premalo. Naprave, ki vse komponente hranijo v eni škatli, take ljubitelje zvoka namreč le redko navdušijo.

Pogled na konkurenčne naprave (tudi Samsungove) je pravcata galerija kiča, čudaškega in otročjega oblikovanja in DA-E750 je v tem pogledu prava osvežitev. Tako je edino pravo vprašanje, ali je vreden 560 evrov, kolikor stane, saj lahko za manj denarja dobimo napravo, ki je zvočno primerljiva, a ima kako funkcionalnost manj. Bo pa alternativa večinoma grša.

Samsung DA-E750

Omrežni/brezžični zvočnik, dock.

Prodaja: www.janustrade.si.

Cena: 700 EUR.

Za: Lep. Veliko načinov predvajanja.

Proti: Poceni daljinec, cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji