Objavljeno: 26.8.2014 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor September 2014 | Teme: pametni telefon

Novosti med telefoni

Telefoni so novi računalniki, po zmogljivostih in še bolj po priročnosti. Za marsikoga so celo edini računalnik, predvsem za mladino, ki se prvič podaja v svetovni splet in družabna omrežja. Nič čudnega, da se je poleti nabrala množica telefonov, ki so čakali na naš preizkus.

Če izvzamemo nekaj modelov telefonov, ki jih operaterji prodajajo večinoma starejšim uporabnikom, so danes bolj ali manj vsi telefoni »pametni«. Z njimi lahko brskamo po spletu, delamo z elektronsko pošto in koledarjem, »lajkamo« na Facebooku, poslušamo glasbo in gledamo filme, fotografiramo z Instagramom in komuniciramo s Snapchatom. Pa vendar – z nekaterimi lažje, z neketerimi težje. Nekateri so prepočasni, drugi imajo preslab zaslon, tretji so enostavno pregrešno dragi.

Na tokratnem preizkusu smo preverili vrhunske modele, kot je LG G3, tiste, ki bi to radi postali, a za manj denarja (Huawei Ascend P7), tiste, ki menijo, da so vrhunski, pa jih nihče noče opaziti (Nokia Lumia 930), pa tudi modele, ki so primernejši za zmerno globoke žepe, in na koncu še tiste, ki bi jih težko priporočilo komurkoli. Za vsakogar nekaj, torej.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji