Objavljeno: 29.1.2019 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Februar 2019

Nokia 5.1 Plus

5.1 Plus je del projekta Android One, a na začetku leta 2019 (predstavili so jo sredi lanskega leta) še vedno ni prešla na zadnjo različico Androida. Tudi logotip Android One ni vedno zagotovilo, da bodo posodobitve vedno prišle hitro.

V tej številki prav tako opisana Nokia 7.1 že ima Android 9 in gre za super poceni telefon. 5.1. plus pa sklene kakšen kompromis preveč, a kljub temu dobro zastopa Nokijine barve. Zaslon IPS z ločljivostjo 1520 x 720 je povprečen in glede na preostalo morda še najmanjši kompromis tega telefona. Strojno je namreč 5.1 plus podhranjena, saj Mediatekov osemjedrni procesor vmesnik z varčnimi jedri ARM še nekako zvozi, za kaj več pa mu hitro zmanjka sape. Pomnilnika je sicer dovolj (tri ali štiri GB) in shrambe tudi ni premalo (32 ali 64 gigabajtov), a bo ta naveza zadovoljila res samo najbolj nezahtevne uporabnike. Fotoaparat je soliden za tako poceni napravo in, če mu damo dovolj svetlobe in mirno roko, nam bo vrnil zadovoljive slike.

Tudi izdelava je na ravni in telefon v roki deluje zelo dobro. (Nova) Nokia še vedno premore znanje svojega predhodnika in redno dostavlja naprave, ki v roki dajejo občutek, da stanejo več, kot smo za njih plačali. Dodajmo še, da ima telefon vhod za slušalke in da se polni prek USB C. To v tem cenovnem razredu še vedno ni pravilo, tako da je to dodaten plus.

Nokia 5.1 Plus je dober zelo poceni telefon in ne bo napačna izbira za nekoga, ki bi rad konkretno varčeval. Kljub temu je treba vedeti, da za 130 EUR več dobimo vsaj Nokio 7.1, ki ima prav tako goli Android, a je strojno boljše založena in vredna svojega denarja. Za enak denar pa se na Amazonu dobi tudi Xiaomi Mi A2, ki dostavi strojno boljšo napravo, goli Android in boljši fotoaparat. Nokia 5.1 Plus ni najboljši poceni telefon, a je med prvimi tremi in pravzaprav ena redkih naprav, s katero se ne opečemo, če zanjo plačamo tako malo.

Nokia 5.1 Plus

Hitrost delovanja: 6,5.

Kakovost izdelave: 7.

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 220 EUR.

Za: Goli Android, dobro narejena.

Proti: Strojno nekoliko podhranjena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji