Objavljeno: 31.10.2023 | Avtor: Boris Šavc | Monitor November 2023

Noč čarovnic

Noč čarovnic je čas, da primerno okrasimo domovanje, izrezljamo bučo ali dve, se založimo s sladkarijami in oblečemo kostum. Med pripravami na našteto se kratkočasimo z naslednjimi aplikacijami za telefone iPhone in tablice iPad.

Noč čarovnic ni prava, če ne prestrašimo vsaj nekaj prijateljev. Pri tem nam pomaga aplikacija Scary Prank, ki pod krinko nedolžnega kviza nič hudega slutečega uporabnika zaziba v cono udobja, nakar ga nasilno vrže iz nje z grozljivo sliko in nadvse strašanskim zvokom. Celotno potegavščino program v ozadju snema in nam, ko se srca umirijo, pokaže posnetek, da se smeh lahko začne.

Podobno nalogo kot Scary Prank ima program Ghost Detector Radar Camera, ki nas ali nedolžne prijatelje ob pomoči obogatene resničnosti popelje po hiši ali stanovanju in nam pokaže, da v njem straši. Z odprto aplikacijo se sprehajamo po domovanju, dokler ne naletimo na duha, nakar mu lahko zastavimo celo nekaj vprašanj in se z njim pogovorimo.

Pripovedovanje strašljivih zgodb je ena izmed bolj primernih aktivnosti na noč čarovnic. Ko nam domišljija zataji, priskoči na pomoč aplikacija Creepypasta. Gre za zbirko več kot 14.500 izbranih zgodb z vseh vetrov svetovnega spleta. Iskanje po njih olajša priročen iskalnik, branje pa znanje angleščine in digitalni bralec. Zgodbe so najrazličnejših dolžin, med njimi tudi zelo kratke, sestavljene zgolj iz dveh, a zelo groznih stavkov. Ne preostane nam drugega, kot da vklopimo temni način delovanja telefona, se udobno zavijemo v odejo in se pripravimo, da nas bo malo strah.

Noč čarovnic lahko praznujemo tudi z družinskimi člani ali s prijatelji, s katerimi se ne moremo srečati v živo. Za to obstajajo fotografije in aplikacije, kakršna je Ghost Lens, ki nam z združevanjem dveh slik omogoča prikaz najrazličnejših strašljivih učinkov, na primer prikaz duha, ki zapušča naše telo, in podobne.

Za konec pregleda še malo igranja za male in večne otroke. Toca Boo igramo v vlogi majhne deklice, oblečene v duha, ki se potika po hiši in poskuša prestrašiti druge družinske člane. Skrijemo se za zaveso, pod mizo, v omaro in v temi čakamo na svoj trenutek. S šestimi družinskimi člani, ki jih je treba prestrašiti, in z ogromno hišo, razdeljeno na dve nadstropji za raziskovanje, igra ponuja čudovito, izvirno izkušnjo s številnimi presenečenji, ki obetajo veliko zabave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji