Objavljeno: 28.2.2017 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Marec 2017

NOA H4 SE

V prejšnjem Monitorju smo preizkusili odličen telefon NOA H10, ki ga »izdelujejo« na sosednjem Hrvaškem. Za 370 evrov je zelo dobra izbira, smo zapisali.

Tokrat smo dobili v roke model H4 SE, ki je namenjen manj zahtevnim uporabnikom in ima zato še nižjo ceno. H4 SE je »majhen« 5-palčni telefon v kovinsko/steklenem ohišju, ki mu daje občutek trdnosti in zanesljivosti. Zaradi tankih robov gre za enega najmanjših 5-palčnih telefonov na trgu. Je majhen in praktičen, za žep.

Navigacijske tipke ima strojne (občutljive za dotik), na zadnji strani ima celo bralnik prstnih odtisov. V resnici nas od zunanjosti moti le to, da ima tipke za glasnost in vklop na levi strani zaslona, česar res še nismo zasledili. Predstavljamo pa si, da bo to levičarjem prišlo prav, desničarji pa se bodo morali pač privaditi.

Telefon poganjajo štiri jedra A-53 hitrosti 1,3 GHz, kar se ne sliši veliko, a 3 GB pomnilnika pripomore, da telefon v praksi ne »cuka«, četudi mu je naš merilni program Geekbench nameril precej nizke vrednosti. Shrambe je 16 GB, to bo (za ta denar) zadostovalo. Pograjati moramo le 2200 mAh baterijo, ki napoveduje redno večerno polnjenje, kljub temu da je telefon procesorsko in zaslonsko varčen.

Pohvaliti moramo programsko »čistost« telefona, ki ni daleč od čistega Androida. Resda predzadnje različice 6.0, pa vendar. Tudi zaradi »neosnaženosti« programa je telefon primerno hiter.

NOA H4 SE

Prodaja: www.emonagram.si

Cena: 220 EUR

Za: »Neonesnažen« Android, oblikovanje, majhnost.

Proti: Slaba baterija.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji