Naš izbor na Androidu, iPhonu in Windows Phone

Telefonske aplikacije, ki so našim preizkuševalcem ta mesec najbolj ostale v spominu.

Boris šavc: Android

■ Google Handwriting Input

Googlov vnos besedila s pisalom (ali brez njega) podpira 82 jezikov, med katerimi ne manjka niti slovenščina.

■ Office Remote for Android

Office Remote je Microsoftov pripomoček, ki nam olajša izvajanje predstavitev, narejenih v programu PowerPoint. Med vidnejšimi priboljški so branje zaznamkov, premikanje po predstavitvi in nadzor digitalnega kazalca s prstom.

■ Microsoft Outlook

Uradna Microsoftova aplikacija za operacijski sistem Android je brezplačni odjemalec elektronske pošte, čigar zmožnosti poznamo iz okolja Windows.

■ Mindly (mind mapping)

Beležka idej Mindly omogoča načrtovanje govorov, projektov, pripravo na sestanke ter zbiranje svežih zamisli.

■ Expense IQ – Expense Manager

Expense IQ je odlična aplikacija za upravljanje osebnega proračuna in nadziranje tako potrebnih kot nepotrebnih izdatkov.

■ Music Radio – 6 Seconds

Zanimiva glasbena aplikacija nam predvaja želeno pesem na izviren način. Namesto iskanja po YouTubu ali sivih omrežjih v šestih sekundah najde radijsko postajo, ki željo trenutno predvaja.

■ Phonograph Music Player [Beta]

Phonograph je zmogljiv predvajalnik glasbe privlačnega videza, ki zlahka nadomesti sistemu priloženo aplikacijo za predvajanje muzikalnih užitkov.

■ Hearthstone Heroes of Warcraft

Končno smo dočakali tudi telefonsko različico najbolj priljubljene igre s kartami ta hip. Pozor, igra povzroča zasvojenost!

■ Prison Life RPG

Dodelana simulacija zaporniškega življenja nas doživeto prestavi za zapahe, kjer je naša osrednja naloga, da prestanemo odmerjeno kazen, s čim manj pobiranja mila pod prho.

■ Tiny Guardians

Branjenje stolpičev združeno z igranjem vlog je vredno vsakega od štirih evrov, ki jih avtorji zahtevajo za nepozabno izkušnjo.

■ AUX B

Če smo kdaj zavidali mojstrom zvoka z velikih koncertov, jim po igranju igre AUX B, ki nas postavi v njihove čevlje, zagotovo ne bomo več.

■ Feed Me – Restaurant Coupons

Družabno omrežje za gurmane Feed Me omogoča izmenjavo zanimivih ponudb hrane v uporabnikovi bližini. S praznimi želodci čakamo, da se zadeva prime v naših krajih.

■ TypeDrawing

S programom TypeDrawing lahko slehernik ustvari privlačno tipografsko umetnino.

■ NYTimes – Latest News

Aplikacija NYTimes ponuja novice izpod prstov priznanih novinarjev časnika The New York Times.

■ Studystorm – Get Better Grades

Studystorm je učni pripomoček, ki učencem z več kot 5300 video posnetki pomaga do boljših ocen.

■ The Smarter Place

The Smarter Place je program za upravljanje bivalnega prostora. Ponuja pregled nad lastnino v njem, opominja na načrtovana opravila ter arhivira končane projekte.

■ LinkedIn Elevate

Družabno omrežje za poslovneže LinkedIn predstavlja pripomoček za deljenje najrazličnejših vsebin v omrežju posameznega podjetja.

■ Power Clean (Booster & Cleaner)

Power Clean je brezplačen in učinkovit pripomoček, ki obljublja sprostitev prostora na telefonu, pohitritev pomnilnika RAM, zaščito zasebnosti ter udobnejše upravljanje aplikacij, nameščenih na napravo.

■ Trepn Profiler

Qualcommova aplikacija Trepn Profiler nam pomaga poiskati programe, ki telefonu črpajo energijo, obremenjujejo procesor in zasedajo preveč prostora.

■ Castro

Castro prikaže osnovne informacije o bateriji, centralni procesni enoti, pomnilniku in povezavah, odet v oblikovne smernice z imenom Material Design.

Jure Forstnerič: iPhone

■ Google Hangouts

Storitev za trenutno komuniciranje Google Talk se je pred časom prelevila v Google Hangouts – na voljo je tudi na iOS.

■ Buffer

Aplikacija, namenjena lažji in učinkovitejši objavi na več družabnih omrežji hkrati.

■ Sunrise Calendar

Eden izmed lepših in učinkovitejših koledarjev za iOS, podpira tudi sinhronizacijo s koledarji Google in Exchange.

■ Argus

Program za zdravo življenje, Argus združuje kup podatkov o naših športnih aktivnostih in življenjskem slogu.

■ Airport Transportation Guide

Ravno prav za poletna potovanja, saj program združuje podatke o javnem prevozu, ki povezuje letališča in bližnja mesta.

■ AllCast

Aplikacija, ki omogoča, da iz naprave iOS predvajamo video neposredno na različnih napravah (Chromecast, AppleTV, Xbox One itd).

■ GoodPlayer

Eden izmed boljših predvajalnikov videa za iOS, med drugim podpira tudi predvajanje iz omrežnih virov.

■ Multicross

Nova igra, za katero stoji legendarni Alexey Pajitnov, izumitelj Tetrisa – igra na hitro sicer spominja na legendarne padajoče like.

■ Beast Quest

Zlonamerni čarovnik je zasužnjil pošasti, ki jih moramo med raziskovanjem fantazijskega sveta premagati, da jih lahko rešimo.

■ Mortal Kombat X

Najnovejša igra v priljubljeni pretepaški seriji Mortal Kombat je izšla tudi za naprave iOS. Veliko nasilja, odlična grafika, hitra akcija.

■ Let's Go Rocket

Igra neskončnega letenja z raketo, kjer se moramo izogibati različnim oviram, pri tem pa pobiramo diamante, ki omogočajo nadgradnjo rakete.

■ Giphy

Zabaven program, ki omogoča, da prek storitve Facebook Messenger pošiljamo animirane sličice GIF.

■ Slovenski Milijonar

Zdaj se lahko tudi sami preizkusimo v priljubljenem kvizu, znanem z malih zaslonov.

■ Voyo

Voyo naj bi bila najbolj priljubljena spletna videoteka pri nas – med drugim omogoča ogled najbolj priljubljenih programov za zadnjih sedem dni.

■ FitStar Yoga

Program, ki deluje kot vaditelj za jogo prek telefona. Z njim si lahko sestavimo različne sklope vaj, ogledamo video predstavitve itd.

■ Padavine

Odlična slovenska aplikacija, ki olajša dostop do vremenskih podatkov spletne strani Arso.

■ snapSchool

Program, namenjen šolarjem, s katerim si lahko medsebojnopomagajo pri domačih nalogah, pri tem pa za prave odgovore zaslužijo nagradne točke.

■ Finish

Program za vodenje opravil, namenjen tistim, ki imajo s tem največ težav oziroma se težko motivirajo.

■ NotePad+ UpWord

Aplikacija za lažjo in učinkovitejšo organizacijo združuje beležke, sezname in opomnike z intuitivnim vmesnikom.

■ HuffPost Realtime

Nova aplikacija spletnega medija Huffington Post Realtime prinaša najnovejše novice v čim krajšem času.

Tilen Knaus: Windows Phone

■ Expedia

Eden boljših iskalnikov ugodnih hotelskih namestitev in letalskih poletov priznane spletne turistične agencije Expedia.

■ Juventus Live

Uradna aplikacija nogometnega giganta Juventus, za lažje spremljanje novice pred velikim finalom letošnje Lige prvakov.

■ Bod bot

Bodbot je osebni trener in nutricionist – pomaga pri načrtovanju vadbe in treninga, spremljanju prehrane in svetuje, kaj narediti in spremeniti za boljše počutje ter rezultate.

■ Second Chance

Zbirka 32 kratkih in hitrih kratkočasnih igric, ki od igralca zahtevajo hitro razumevanje, kaj je cilj, in še hitrejše reakcije za uspešno premagovanje stopenj.

■ Band Camera

Microsoft Band ni samo športna zapestnica, je tudi pametna ura, zato jo lahko uporabljamo za oddaljeno slikanje in podobno.

■ Checkpoint Champion

Zabavna igrica, v kateri upravljate avtomobilček, veliko zdrsavate, in če se le da, uporabite turbo pospeševalnik. Zabavno za staro in mlado!

■ Nesbox Emulator

Za vse ljubitelje starih igric, emulator SNES za Windows Phone, s solidno zbirko brezplačnih iger, dodajate pa lahko tudi svoje.

■ Threes!

Numerična igra, ki je navdihnila super hit 2048, a nikoli dosegla njegove slave. Igra se podobno, po težavnosti pa svojo kopijo tudi prekaša.

■ Crossy Road

Ena bolj priljubljenih igric zadnjih mesecev, v kateri z različnimi liki prečkate cesto, reko, železnico … Če se vam zdi lahko, potem je očitno še niste preizkusili.

■ Tubecast

Ob odsotnosti izvirne Googlove aplikacije so se kakovostni nadomestki, ki jo več kot uspešno nadomeščajo, zelo dobro razvili. Tubecast podpira tudi Airplay, Chromecast in DLNA za oddaljeno predvajanje.

■ Hyperlapse Mobile

Izdelek Microsoftovega znanstvenoraziskovalnega oddelka omogoča pohitritev in stabilizacijo poljubnega videa za boljši rezultat športnih in drugih dinamičnih posnetkov.

■ Seven – 7 Minute

Workout Challenge

Če ste prezaposleni in se borite s časom za redno vadbo, potem ste verjetno slišali za sedemminutni vadbeni program, ki naj bi bil ravno dovolj za zdravega človeka. S Seven boste ta program lažje izvajali.

■ Trakter

Če radi spremljate nadaljevanke in nanizanke ali ste redni gledalci najnovejših filmov, potem vam Trakter prinaša čudovit pregled ogledov, možnost odkritja novih zanimivosti, vse to ob pomoči storitve Trakt.TV.

■ n7player Music Player

Zelo enostaven, zmogljiv in izjemno priljubljen predvajalnik glasbe z mobilnih naprav Android in iOS je zdaj na voljo tudi za naprave Windows Phone in Windows 8.

■ Si Vreme +

Nova različica najboljše vremenske aplikacije na platformi prinaša nekoliko osveženo obliko in možnost zagona aplikacije na napravah Windows.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji