Objavljeno: 4.3.2006 16:33 | Avtor: Nikolaj Pečenko | Monitor Junij 2004

Na kratko iz spleta: junij 2004

Adria Airways

www.adria-airways.com

Naša domača Adria sicer ne sodi med poceni letalske družbe, a jo čedalje ostrejša konkurenca sili v zniževanje cen, zato se, preden se dokončno odločite, splača pogledati tudi na njeno spletno stran. Prav lahko se zgodi, da boste naleteli na ugodno priložnost in, recimo, v Amsterdam ali London odleteli ceneje kakor s katerim od sicer cenejših tekmecev.

Amadeus

www.amadeus.net

Če cilja ne morete doseči s katero od poceni letalskih družb ali če bi radi potovali v čezmorske kraje, obiščite Amadeus. Tu boste našli iskalnik, ki pozna večino svetovnih letalskih prevoznikov, le tistih cenejših, o katerih tokrat pravzaprav pišemo, tu ni. Amadeus vam bo torej znal poiskati letalsko povezavo med Ljubljano in Kinšaso v Kongu, na londonsko letališče Stansted pa vas bo poskušal poslati prek Prage, ker se obnaša, kakor da EasyJeta ni.

Dostava

www.dostava.com

V eni od prejšnjih številk smo na teh straneh pisali o slovenskih spletnih trgovinah. Domača ponudba je sicer še vedno precej skromnejša od tiste na razvitem Zahodu, a je vendarle tudi pri nas e-trgovin že toliko, da imajo pregled nad vsemi le še poznavalci. Zato so zelo dobrodošle dveri Dostava, na katerih so zbrane povezave do vseh domačih spletnih trgovin, ki vam kupljeno blago dostavijo na dom. Trenutno jih je dobrih 150.

Ponudba

www.ponudba.com

Nekaj podobnega kakor pri Dostavi, torej povezave do domačih e-trgovin, najdemo tudi pri Ponudbi, kjer so si pravzaprav zastavili še precej ambicioznejši cilj, saj naj bi to ne bil le enostaven seznam povezav, temveč kar slovenski tržno-informativni sistem, kakor sami pravijo. Imeli naj bi, recimo, iskalnik, v katerega bi vpisali stvar, ki bi jo radi kupili, in izvedeli, kje vse je to mogoče storiti. Žal pa trenutno iskalnik ne deluje, pa tudi drugače je spletišče videti rahlo zanemarjeno.

Intely Way

intely.com

Kakor v posmeh nastajajočemu zakonu o slovenščini je podnaslov spletne strani Intely Way kulturna spletna postaja. Glavni urednik e-revije, kakor svoji spletni strani tudi pravi, je znani slovenski pisatelj Vladimir Gajšek, opravka pa imamo pravzaprav z Gajškovim blogom, torej spletnim dnevnikom, pravzaprav prvim, ki smo ga odkrili pri nas. Za vse, ki jih zanima, kaj si o kulturi, umetnosti, politiki, Evropi in sploh vsem misli slovenski pisatelj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji