Objavljeno: 30.5.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2017

Motivacija z Androidom

Ljudje so zelo različni, eni prisegajo na čistočo, drugi na (urejeni) nered. Pridni vse postorijo danes, pametni pa se zavedamo, da je še jutri. Ker odlašanje ne pride vedno v poštev, velikokrat potrebujemo dodatno spodbudo. Kot že neštetokrat prej nam zopet priskoči na pomoč naš zvesti pametni telefon z operacijskim sistemom Android.

sebni trener z imenom Fabulous: Motivate Me! in holističnim pristopom poskrbi, da bo naše življenje potekalo harmonično. S predlogi in priporočili nas usmerja pri telesni vadbi, pitju vode, med spanjem in pri drugih dejavnostih, ki močno vplivajo na naše zdravje. Program nas nekaj dni zapored opozarja na izvajanje določene naloge, dokler nam ta ne preide v kri in se za vedno naseli v naš vsakdanjik. S posvajanjem pozitivnih aktivnosti postanemo močnejši, vedrejši, točnejši in nasploh zadovoljnejši.

Težave z zbranostjo pri delu odpravlja program Forest: Stay focused.  Način delovanja aplikacije je preprost, a briljanten. Vsakič, ko moramo postoriti določeno delo, ne da bi nas zmotil pametni telefon, si nastavimo števec. Ko ta odšteva, na zaslonu naprave raste drevo. Če se med delom pregrešimo in zapustimo aplikacijo Forest ali preklopimo na drug program, drevo umre. Poslanstvo programa je jasno, naj učenja, dela ali druženja s prijatelji ne prekinjajo moteča opozorila družabnih omrežij ali drugih aplikacij. Forest nam pomaga premagati odvisnost od tehnologije, kar je precej težje, kot se sliši.

GoalTracker je program za samonadzor. Omogoča vnos zastavljenih ciljev, ločenih po kategorijah, ter budno spremlja njihovo izvajanje. Posameznemu opravilu določimo časovno omejitev, izberemo način obveščanja, izvajanja in spremljanja. Program s pridom uporabimo tudi v obliki priprave na izvajanje resnejših projektov.

Aplikacija Pact: Earn Cash for Exercising ponese motivacijo na višjo raven. Če odpove samonadzor in tudi pripomočki na telefonu ne pomagajo, da bi se resneje lotili načrtovane dejavnosti, nas vanjo morda prepriča dejanski strošek. Pact ob prijavi v program zahteva kreditno kartico. Če v prihodnje ne izpolnimo zastavljenega cilja in za dokaz pripnemo fotografijo, nas mobilni motivacijski mojster olajša za pravi denar. Zavedanje, da nas lenoba stane, je v praksi zelo uspešen spodbujevalnik. Po drugi strani lahko s pridnostjo zaslužimo, saj Pact od lenuhov pridobljeni denar razdeli pridnim.

iWish - Life Goals, Bucket List je seznam opravil, ki bi jih vsakdo rad opravil pred smrtjo. Na njem se znajdejo domiselne dejavnosti, dolgoletne skrite želje, pogumna dejanja in adrenalinske zamisli. Pri aplikaciji iWish ne gre za motivacijo na običajen delovni dan, temveč nas mobilni prijatelj redno opominja, da še nismo preplezali Everesta, obiskali vseh čudes sveta, postali milijarder ali izumili zdravila za rak.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji