Objavljeno: 29.10.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor November 2013 | Teme: tablica

LG G Pad 8.3

Dokler Apple ni izdal iPada Mini, tablic z osempalčnimi zasloni praktično ni bilo, zdaj pa so imeli izdelovalci že leto dni časa, da dostavijo svoje naprave z enako velikimi zasloni.

Natanko to sta storila Samsung in LG. Samsung je svoj klon iPad Minija spravil pod okrilje blagovne znamke Galaxy Tab, kjer je zasedel srednje mesto med sedem- in desetpalčnim Tabom. V konkurenci z manjšo in večjo sestro jo je Galaxy Tab 8.0 odnesla najbolje, saj so Korejci vanjo vložili največ truda. V LGju so bili očitno enakega mnenja, saj je tablica G Pad 8.3 narejena zelo dobro. Pri tem Korejskem izdelovalcu se nikoli ne ve, kakšno napravo bomo dobili v roke, saj so zmožni dostavljati zelo poceni plastiko na eni strani in robustne, všečno narejene izdelke na drugi. G Pad je bolj pri slednjih, saj gre za tablico z aluminijasto zadnjo stranico. Razlika, ki jo v rokah ustvarijo boljši materiali, je neverjetna in Samsungova plastika na Galaxy Tabu 8.0 izpade še bolj ceneno.

Na zadnji strani sta stereo zvočnika, ki pa sta postavljena navpično, tako da stereo doživimo šele takrat, ko tablico držimo vodoravno.

Na tablici teče Android 4.2.2, oblečen v LGjevo preobleko, ki je sicer lepša od Samsungove stvaritve, a daleč za HTCjeveim in Sonyjevim oblikovanjem. Napravo poganja 1,7 GHz štirijedrni procesor v povezavi z 2 GB pomnilnika, kar je povsem dovolj za tekoče delovanje. 16 GB shrambe je mogoče razširiti s kartico MicroSD in, kar zadeva strojno opremo, je pripomb bolj malo. Navduši tudi zaslon, ki sliko kaže pri 1920 x 1200 in riše žive barve. Strojno je tako LGjeva tablica impresiven izdelek, ki je na androidni strani trenutno najboljša tablica teh mer. Konkurenco ji seveda dela novi Nexus 7, a se dodatna 1,3 palca na zaslonu kar konkretno poznata, saj je sama površina veliko večja.

Delati primerjavo med Samsungovim in LGjevim konkurentom ni pravično, saj je LG dostavil zelo dobro tablico, Samsung pa je na hitro izdal nekaj, kar ima iste mere kot iPad Mini. Če podjetja iščejo navdih pri Applu, bi bilo lepše, ko bi se vsakič potrudila tako, kot se je LG s G Padom.

LG G Pad 8.3

Tablica.

Izdeluje: www.lg.com.

Prodaja: www.avtera.si

Cena: 300 EUR.

✓    Izdelava, tekoče delovanje.

✗    Androidna preobleka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji