Objavljeno: 28.6.2016 | Avtor: Miran Varga | Monitor Julij - avgust 2016 | Teme: zlati Monitor

LG 55UH750V

55-palčni model UH750V prinaša velik preskok – ne le po diagonali, temveč tudi po kakovosti prikazane slike (in z nalepko 1400 evrov žal tudi v ceni). Ta ob ustrezno kakovostnih virih postreže z resnično živobarvno in kontrastno sliko, tehnologija HDR Pro pa bo navdušila fotografe, saj z njo ustrezno posnete fotografije resnično oživijo. Celo naš testni posnetek 4K HDR, ki je sicer delo Sonyjevega demo studia, je bil na LGjevem televizorju videti za odtenek bolje kot na matičnih izdelkih. Podobno kot vsi tokrat preizkušeni 55-palčniki tudi LGjev televizor pri virih slabše ločljivosti ni sposoben čudežev, zato predvajanje vsega, kar ne premore vsaj oznake HD, odsvetujemo.

Daleč največje presenečenje tega resnično tankega televizorja pa je zvok, ki ga izvabijo iz sebe majhni zvočniki. Seveda niso kos jakosti znatno dražjih modelov, a med nadvse tankimi televizorji vsekakor imajo primat. Dvokanalna zvočnika znata ustvariti tudi t. i. virtualni 7-kanalni zvok.

LG 55UH750V je tako tanek, da se nam je v rokah kar malce zvijal. No, vsaj zgornji del...

LG 55UH750V je tako tanek, da se nam je v rokah kar malce zvijal. No, vsaj zgornji del...

Piko na i k odlični uporabniški izkušnji postavi prenovljeni vmesnik Web OS 3.0, ki teče kot namazan, v veliko veselje uporabniku pa je t. i. magični daljinski upravljalec, ki ima vgrajen žiroskop in tako uporabniku ob aktivaciji omogoča hitro in elegantno premikanje po vmesniku. Ergonomski daljinec omogoča daleč najhitrejše delo s pametnim vmesnikom med tokrat preizkušenimi televizorji, edino potencialno hibo – vnos besedila – pa precej elegantno odpravi s podporo govornim ukazom. Preizkus s spletiščem YouTube je dokazal, da je natančnost prepoznave govora zelo dobra.

LG 55UH750V

Za    Kakovost slike, daljinec.

Proti    Nič.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji