Objavljeno: 28.3.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2017

Lenovo Moto G5 Plus

Moto G4 Plus je bil lani najboljši telefon serije »G«, tako da so bila pričakovanja velika. Ohišje je kovinsko. Tako kot osnovni model G5 je tudi Plus oblečen v kovino in lepše oblike kot predhodnika. Lenovo se je očitno odločil nekoliko osvežiti videz in uporabiti boljše materiale, in z obojim so zadeli v polno. Trend boljših materialov pri cenejših telefonih je že lani začel Samsung s serijo A, zaradi tega smo vsi na boljšem. Letos so manj znani izdelovalci s strojno močjo začeli konkurirati uveljavljenim znamkam, a so jih te zopet prehitele z oblikovanjem in izdelavo. Ko v rokah primerjamo telefona, kot sta (v tokratni številki opisani) Cubot Cheetah 2 in G5 Plus, je razlika očitna. Cubot izpade ceneno in plastično, G5 Plus pa daje vtis visokocenovne naprave.

G5 Plus tudi strojno ne zaostaja prav dosti za »velikimi«. Predvsem navdušuje to, da ga žene Snapdragon 625 (8× 2 GHz), ki je gnal lanski Moto Z Play. Ta nas je navdušil z avtonomijo. Podobno dolgo zdrži tudi G5 Plus, modela Z Play ne dohiti le zato, ker ima manjšo baterijo – Z Play ima baterijo z zmogljivostjo 3510 mAh, G5 Play pa 3000 mAh. Slednja postavka je povsem dovolj za celodnevno rabo in naveza Snapdragona 625 in dveh gigabajtov pomnilnika dostavi odlično izkušnjo.

Vse skupaj povezuje Android 7.0, ki ima že nov način dostopa do vseh aplikacij. Do teh zdaj pridemo tako, da fiksne aplikacije na dnu zaslona potegnemo navzgor in tako odpremo seznam vseh nameščenih programov. Sicer je Android na G5 Plus rahlo preoblečen, kar pri Motoroli hvalimo še iz časov, ko je bila v Googlovi lasti.

Fotoaparata sta zelo solidna in nekako v skladu s cenovno postavko telefona. Čudežno dobrih slik ni pričakovati, a tudi nekoliko temnejše razmere omogočajo zajem slik, ki jih ne bomo izbrisali.

Serija telefonov G je od samega začetka pomenila zelo dober nakup. V preteklih letih smo vedno priporočali osnovni model G, a se je lani prebil v ospredje model Plus. Letošnji G5 Plus to tradicijo nadaljuje in ostaja najboljši telefon G. Oznako najboljši bi mu lahko najbrž dali tudi v širši konkurenci poceni naprav, a vseh še nismo preizkusili. Kljub temu je kombinacija lepega in kakovostnega ohišja, rahlo oblečenega Androida, zelo solidne strojne opreme in podpore, ki jo v Sloveniji ponuja Lenovo, težko premagljiva. Tudi če najdemo manj znane telefone po enaki ceni, ki so strojno malenkost močnejši.

Tudi tukaj velja - telefon bo pri nas naprodaj šele v maju.

Lenovo Moto G5 Plus

Za: Izdelava, strojna oprema.

Proti: Bolj malo.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

robarv | 10.5.2017 | 14:28

Kdaj in kje se bo dalo ta telefon kupiti? Sem že malo nestrpen...

Jure Forstnerič | 10.5.2017 | 14:34

Prodaja naj bi stekla tekom tega meseca, na ceneje.si se ta hip že najde ena trgovina, ki bi ga naj imela.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji