Objavljeno: 28.3.2017 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor April 2017

Kyocera P3055dn

Kyocerina P3055dn je zmogljivejši sorodnik pred kratkim preizkušenega P3045dn. Zadnji dve številki v imenu nakazujeta nazivno hitrost, kar daje vedeti, da gre za pošteno hiter tiskalnik. Sodi sicer v razred srednje zmogljivih črno-belih naprav, namenjenih srednjim in večjim pisarnam (ali pa majhnim pisarnam tistih, ki resnično veliko tiskajo, denimo računovodij).

Tiskalnik je glede na zmogljivost razmeroma kompakten in niti ne prevelik. Si pa lahko omislimo kar nekaj dodatnih predalov, kar skupno zmogljivost naloženega papirja poveča do 2600 listov. V osnovi ima spodaj predal za 500 listov, ob ločenem podajalniku za 100 listov. Na zgornji strani se prav tako lahko nabere do 500 natisnjenih listov.

Na desni strani je zaslon stanja, pod njim so funkcijske tipke in številčnica. Tako lahko na samem tiskalniku preverimo stanje in nastavitve. Kot se za poslovni model spodobi, je vgrajen gigabitni omrežni vmesnik, seveda je na voljo tudi navaden USB. Zraven sta še dva vmesnika USB, oba za priklop drugih naprav na tiskalnik (konkretno ključev USB in zunanjih diskov, iz katerih lahko tiskamo brez uporabe računalnika). Kot dodatek si lahko omislimo tudi brezžično kartico za priklop v omrežja WiFi. Tiskalnik ima vgrajeno tudi enoto za samodejno tiskanje na obe strani.

Gre za enega hitrejših tiskalnikov, ki smo jih preizkusili v zadnjih letih. Že nazivnih 55 strani na minuto ni malo, na našem preizkusu je sicer dosegel malenkost manj (49 strani), a je tudi to zelo hitro. Odlično se je izkazal prav pri vseh preizkusih, tudi pri hitrosti grafike (denimo PDFjev). Odlična je tudi hitrost izpisa le prve strani, ko je tiskalnik vsaj delno ogret – nanjo smo čakali le šest sekund. Pri daljši pavzi (pol dneva) smo čakali 18 sekund, da se je tiskalnik ogrel in natisnil prvo stran, tudi to je med hitrejšimi. Hiter je tudi med uporabo enote za tisk na obe strani, čeprav potegne list še enkrat vase. Je pa ravno zaradi te hitrosti tudi med glasnejšimi tiskalniki – v pisarni ga bo treba postaviti nekoliko dlje stran od pisalnih miz.

Ti poslovni modeli se bolj ali manj hvalijo tudi s ceno, predvsem izpisa. P3055dn ni ravno poceni, stane dobrih šesto evrov, a je zato cena izpisa res odlična. Natisnjena stran namreč stane 0,7 centa, to je ta hip najmanj med srednje zmogljivimi črno-belimi napravami v naši tabeli. Servisni interval pride na 500.000 strani, največji priporočeni mesečni izpis pa je 250.000 natisnjenih listov. Kyocerina garancija za valj in razvijalno enoto gre do 500.000 izpisov ali 3 leta (kar pride prej), splošna garancija za napravo velja dve leti.

Kyocera P3055dn

Vmesniki: USB, omrežni, 2 × USB host.

Velikost (razred): A4 (srednje zmogljivi ČB).

Tehnične lastnosti: 500 listov (predal) + podajalnik za do 100 listov, PCL, PS, 512 MB.

Ločljivost in hitrost: 1200 × 1200 pik na palec, 55 strani na minuto (ČB).

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 608 EUR, ČB stran 0,7 centa.

Za: Hitrost izpisa, cena izpisa, opremljenost.

Proti: Cena naprave, glasnost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji