Objavljeno: 30.9.2014 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Oktober 2014 | Teme: nenehni testi

Kyocera-Mita M3540idn

Sredi poletja smo od Kyocere dobili na preizkus novo napravo, namenjeno večjim pisarnam oziroma poslovnim uporabnikom, model M3540idn. Gre za razmeroma veliko večopravilno lasersko napravo, ki tiska in kopira črno-belo (seveda ima barvni optični bralnik). Tiskalnik zasede kar nekaj prostora, v preizkušeni sestavi smo ga imeli postavljenega na mizo (tehta 22 kilogramov), z dodatnimi predali pa lahko postane samostoječi tiskalnik na kolesih.

Na zgornji strani ima podajalnik za papir, samodejno lahko preberemo obe strani dokumentov. Pod bralnikom je manjši zaslon stanja, okoli njega pa množica funkcijskih tipk (zraven je tudi številčnica, naprava ima vgrajen tudi faks). Pod tem je odlagalna površina za natisnjen papir, na njej se lahko nabere do 250 listov (ima tudi tipalo, s katerim sporoči, da je površina polna). Ob tem je eden izmed dveh vmesnikov USB, ki sta namenjena priklopu zunanjih naprav, predvsem ključev USB in diskov (drugi je na desni strani, pod tipkami). Tiskalnik podpira tiskanje neposredno z omenjenih nosilcev, zna pa tudi shranjevati nanje optično prebrane dokumente.

Seveda je na voljo tudi navaden vmesnik USB za priklop na računalnik, v praksi pa je bolj koristen omrežni vmesnik, ta podpira gigabitne hitrosti. Omislimo si lahko tudi druge razširitve, denimo dodatni omrežni vmesnik ali brezžični omrežni vmesnik. Kot dodatek so na voljo tudi diski (32 ali 128 GB SSD), razširimo lahko vgrajeni pomnilnik (s privzetih 512 MB na 1536 MB). Kot rečeno, so na voljo tudi dodatni predali za papir. Tu lahko zmogljivost s prvotnih 500 listov, kolikor jih sprejme vgrajeni predal, povečamo na 2600 listov.

Po podatkih izdelovalca naj bi tiskalnik tiskal 40 strani na minuto, naši preizkusi so to številko potrdili, pri dolgih dokumentih smo namerili celo stran več. Podobno hiter je na vseh preizkusih, povsod je torej v samem vrhu preizkušenih črno-belih večopravilnih laserskih naprav. Solidno hitro se obnese tudi pri samodejnem tiskanju na obe strani, na prvo stran smo čakali devet sekund (oziroma trinajst po daljšem, večurnem premoru).

O namembnosti tiskalnika priča tudi zelo ugodna cena izpisa,  0,8 centa na stran je med najcenejšimi med večopravilnimi napravami. Seveda je ta podatek praviloma obratno sorazmeren s ceno naprave, ki tu ni posebej nizka – zanj bomo odšteli 1523 evrov.

Kyocera-Mita M3540idn

Velikost (razred): A4 (dražji črno-beli).

Vmesniki: USB, gigabitni omrežni, USB host.     

Ločljivost: 1800 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 40 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 500 listov (predal) + podajalnik za 100 listov, PCL6/PCL5e/PS, 512 MB.

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 1523 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 0,8 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Hitrost izpisa, cena izpisa, funkcije in razširitve.

✗    Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji