Objavljeno: 25.2.2014 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2014 | Teme: nenehni testi

Kyocera-Mita M2535DN

Kyocera-Mita M2535DN smo preizkusili ob boku večjega (in dražjega) modela FS-6525MFP, zato nam je deloval kot razmeroma majhen tiskalnik. V resnici zavzame kar nekaj prostora, namenjen pa je nekoliko manjšim pisarnam – največja priporočena mesečna obremenitev je 50.000 listov. Spet pa gre za večopravilno črno-belo napravo.

Na prednji strani je množica tipk, na sredini pa majhen zaslon stanja. Spodaj je predal, v katerega lahko pospravimo 250 listov, to zmogljivost lahko nadgradimo do 800 listov (na voljo je tudi podajalnik za 50 listov). Zgoraj je samodejni podajalnik za optični bralnik, prek njega lahko naenkrat preberemo dokument,  dolg 50 strani, podpira tudi branje obeh strani. Črka D v imenu pa nakazuje na vgrajeno enoto za samodejno tiskanje na obe strani. Pri vmesnikih so na voljo navaden omrežni vmesnik (ta podpira tudi gigabitne hitrosti omrežja) in dva vmesnika USB. Pri tem je en namenjen priklopu na računalnik, z drugim pa lahko na tiskalnik povežemo zunanje naprave (ključke USB in podobno). Programskih možnosti je zelo veliko (denimo shranjevanje prebranega dokumenta v omrežje, upravljanje uporabnikov itd.).

Tiskalnik je med najhitrejšimi v tej skupini (spada pod dražje črno-bele večopravilne naprave). Izdelovalec navaja hitrost 35 strani na minuto, to so potrdili tudi naši preizkusi. Visoko hitrost drži na vseh preizkusih, tudi pri zahtevnejših dokumentih, kot je, denimo, PDF. Solidno hitro natisne tudi prvo stran, nanjo smo čakali devet sekund. Pri tem je zanimivo, da je ta model občutno hitrejši od sicer dražjega FS-6525MFP, je pa res, da je pri slednjem pomembnejša možnost tiska A3.

Razmeroma ugodna cena, vsaj glede na funkcionalnosti, pa spremlja višja cena izpisa. Ta je 1,7 centa, kar ni zelo veliko, a bo tiste, ki imajo res veliko tiskati, odvrnilo. Gre torej za odlično opremljen in tudi hiter tiskalnik, namenjen pisarnam, ki na mesec ne natisnejo prevelikih količin.

Kyocera-Mita M2535DN

Velikost (razred): A4 (dražji črno-beli).

Vmesniki: USB, omrežni.     

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 35 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 250 listov (predal) + podajalnik za do 50 listov, PCL6/PCL5e/PS, 512 MB.

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 682 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 1,7 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Hitrost izpisa, cena naprave.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji