Objavljeno: 25.2.2014 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Marec 2014 | Teme: nenehni testi

Kyocera-Mita FS-6525 MFP

Kyocerina nova naprava FS-6525 MFP je sorazmerno velik večopravilni črno-beli laserski tiskalnik, ki zmore tiskati vse do velikosti A3. Z njim merijo na večje pisarne, kjer potrebujejo funkcijsko zaokroženo napravo, ki se poleg tiskanja spozna tudi na kopiranje in optično branje. Tiskalnik tehta v osnovi dobrih 50 kilogramov, seveda pa je na voljo še kup razširitev oziroma dodatkov. V osnovni sestavi, ki smo jo preizkusili tudi mi, še ni samostoječ, to postane z dodajanjem predalov.

Osnovni predal drži do 500 listov, torej en navaden paket, zraven je še podajalnik za 100 listov. S še dvema dodatnima predaloma lahko to zmogljivost povečamo do skupno 1600 listov. Na zgornji strani je podajalnik za optični bralnik, ki tudi podpira dokumente do velikosti A3. Kot se za tako napravo spodobi, lahko prebrane dokumente samodejno shranimo na različne kraje, denimo v omrežno mapo, v strežnik FTP, lahko pa jih tiskalnik tudi pošlje na elektronski naslov. Ker gre za napravo, namenjeno večjim pisarniškim okoljem, se spozna tudi na tehnologije, kot je Microsoftov Active Directory (kjer lahko upravljamo uporabniške pravice, vezane na tiskalnik). Za delo z napravo je na voljo razmeroma velik barvni zaslon, občutljiv za dotik.

Tiskalnik je dobro opremljen z vmesniki, poleg gigabitnega omrežnega vmesnika in navadnega USBja za priklop na računalnik ima še USB, namenjen priklopu zunanjih naprav na tiskalnik (host USB). S tem lahko, denimo, tiskamo neposredno z diskov ali ključkov USB ali pa uporabljamo priključen disk USB za shrambo optično prebranih dokumentov. Vgrajena je tudi enota za samodejno tiskanje na obe strani.

Naprava sodi po hitrosti nekako v zlato sredino v segmentu dražjih črno-belih večopravilnih laserskih modelov. Nazivnih 25 strani na minuto po naših preizkusih doseže brez težav, je pa res, da se najdejo tudi cenejše naprave, ki segajo proti trideset stranem na minuto. Je pa FS-6525 MFP povsem dovolj hitra za veliko večino potencialnih uporabnikov, sploh ker se primerljivo obnese pri vseh preizkušenih dokumentih (tudi hitrost fotokopiranja je dovolj dobra).

Naprava ni ravno poceni, glede na ponujeno (sploh možnost tiska A3) pa tudi ne predraga. Si pa mislimo, da večina uporabnikov, ki išče napravo z možnostjo tiska A3, raje vzame tiskalnik, ki tiska v barvah. Funkcionalnosti je tu sicer res veliko, zelo konkurenčna je tudi pri ceni izpisa.  

Kyocera-Mita FS-6525 MFP

Velikost (razred): A3 (dražji črno-beli).

Vmesniki: USB, omrežni.     

Ločljivost: 600 × 600 pik na palec.

Navedena hitrost: 25 strani na minuto.

Tehnične lastnosti: 500 listov (predal) + podajalnik za 100 listov, PCL6/PCL5e/PS, 1 GB.

Prodaja: www.xenon-forte.si.

Cena: 1300 eur.

Cena natisnjene ČB strani: 0,8 centa.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa, tisk do A3.

✗    Cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji