Objavljeno: 29.1.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Januar 2013 | Teme: android

Korejski most

Samsungova rešitev za pošiljanje večpredstavnih vsebin iz naprave v napravo se imenuje AllShare. Zadnje čase je prišlo na trg že nekaj izdelkov, ki AllShare štejejo med svoje večje adute. Korejci so tokrat dostavili škatlico, ki AllShare pripelje tudi na naprave, ki ga prej niso poznale.

Iz škatle vzamemo majhno črno škatlico, ki je velika približno toliko kot večja škatlica vžigalic. Na zadnji strani najdemo vhod za napajanje, izhod HDMI in en gumb. Tega uporabimo vsakič, ko hočemo z Donglom spariti novo napravo, ki bo potem lahko pošiljala sliko na priklopljen tv sprejemnik. Parjenje naprav je preprosto in, ko sta enkrat združeni, se s tem ni več treba ukvarjati.

Pošiljanje videa in slik z naprave na tv sprejemnik je prek Dongla otročje lahko in deluje brez težav. Na povprečni razdalji od kavča do televizije smo iz Galaxy Nota 2 na tv sprejemnik pošiljali video v visoki ločljivosti in kolcanja ni bilo. Tu gre omeniti, da je Samsung funkcionalnost AllShare začel umeščati v najnovejše različice svoje androidne kožice TouchWiz. To pomeni, da bo parjenje v prihodnosti, tako kot na našem Notu 2, mogoče brez dodatnega programa.

Tako kot pri Apple TV je ena prvih misli ob teh izdelkih ta, da bi bilo ob pomoči Dongla mogoče na tv zaslonu igrati mobilne igre. Te so v zadnjih letih toliko napredovale, da gre včasih za dostojne predstavnice svojih zvrsti ne glede na platformo. Žal se v praksi, tako kot pri Applu, izkaže, da je preveč zamika za resno igranje. Kakšne Jezne ptiče bi se še dalo igrati, a se zamik pozna tudi pri preprostejših igrah. Preizkusili smo tudi nekaj dirkalnih iger in vseh po vrsti ni bilo mogoče igrati, saj je bilo nemogoče natančno upravljati vozila.

Dongle je na trgu zato, da ljudem ne bi bilo treba kupovati novega Samsungovega pametnega televizorja, ki ima Allshare že vgrajen. Seveda Samsung za malo črno škatlico zahteva 90 evrov, to pa je cena, primerljiva z Apple TV. Žal zna Samsungov izdelek za ta denar le posredovati vsebine televizorju, Apple TV pa zna zaradi trgovine iTunes početi veliko več.

Samsung AllShare Cast Dongle

AllShare sprejemnik/posrednik

Prodaja: www.janustrade.si

Cena: 90 EUR.

Za: Majhen, odličen za video in zvok.

Proti: Preveč zamika za resno igranje iger, cena.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji