Objavljeno: 28.6.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij - avgust 2016

Kaj vse nosimo v žepu

Večino svojih storilnih aplikacij sem zaenkrat zaupal Googlovemu ekosistemu, zato tudi že leta uporabljam Nexuse. Trenutno je moj telefon Nexus 6P.

Aplikacije, ki jih redno uporabljam, so z bližnjicami razporejene na dva domača zaslona. Večino svojih storilnih aplikacij sem zaenkrat zaupal Googlovemu ekosistemu, zato tudi že leta uporabljam Nexuse. Trenutno je moj telefon Nexus 6P.

Poleg klasičnih Googlovih osumljencev (Inbox, Chrome, koledar, Youtube, Keep, Drive), najpogosteje uporabljam aplikacijo Google Cast. Ta je pravzaprav bližnjica do vseh aplikacij, ki podpirajo Chromecast, ki je priklopljen v moj televizor (Netflix in Plex). V dnevni rabi je tudi Toshl, delo slovenskih avtorjev, s katerim sledim finančni rabi. Za shranjevanje spletnih povezav uporabljam Pinboard. Za vsa moja gesla in občutljive podatke skrbi 1Password, ki sem ga kupil na namizju in na telefonu. Za branje virov RSS že leta uporabljam plačljivi Press, ki za sinhronizacijo virov uporablja Feedly. Za službene naloge z Mladinino spletno ekipo vsem opravilom sledimo v Asani.

Za kratkočasenje se ne ne morem naveličati igre Threes. Za daljše seanse pa sta na prvem zaslonu Kingdom Rush Origins in port PC klasike Grim Fandago. Vedno več uporabljam Snapchat in pri Twitter profilu sem dokončno obupal nad neodvisnimi aplikacijami in zdaj tvitam zgolj iz uradne aplikacije. Za pogovarjanje največ uporabljam Whatsapp in Googlov Messenger, ki dosti bolj preprosto ravna s sporočili SMS. Hangouts me ni prepričal.

Na mojem telefonu je daleč največ v rabi Pocketcasts, ki predvaja podkaste. Tudi Pocketcasts sem kupil na namizju, oziroma še njihovo brskalniško različico, tako da lahko na telefonu neham poslušati in moj domači računalnik točno ve, kje sem prekinil podkast. Za uro in vreme pa uporabljam gradnik aplikacije Weather Timeline, ki je zame edina pregledna aplikacija za vreme.

Na naslednjem domačem zaslonu pa so tiste aplikacije, ki so redkeje v rabi. Tu največ uporabljam Pages Manager za upravljanje Facebook strani in Android Wear, ko se moja pametna ura Moto 360 ne razume s telefonom. Omembe vreden je še Backdrops, ki je zbirka kakovostnih ozadij za telefon.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji