Objavljeno: 25.10.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor November 2016

Huawei Y5 II

Huawei Y5 II ima smolo, da smo ga preizkušali poleg telefona General Mobile 4G Dual. Že tako ne gre za konkurenčen telefon, ob 4G Dual pa ga je kar težko jemati resno. Oba sodita v najnižji cenovni razred, a bi šlo težko za bolj različni uporabniški izkušnji. Oba imata operacijski sistem Android, toda Y5 II žene Android 5.1, General Mobile 4G Dual pa je rezultat programa Android One, ki ga vodi Google in poganja Android 7.0. Na Huaweiju je prek Androida navešena še njihova preobleka in rezultat je slab.

Procesor je Mediatekov in ima štiri 1,3-gigaherčna jedra, ki imajo le gigabajt pomnilnika. Shrambe je le osem gigabajtov in sploh je varčevanje očitno na vsakem koraku. Nekako preseneti ohišje, ki je kovinsko in dobro narejeno. Nato pa zaslon zopet pokaže dejansko stanje, saj gre za bled zaslon IPS. Na ohišju ima Y5 dodaten gumb, ki mu lahko dodelimo zagon aplikacije, a je bolj ali manj neuporaben. Celoto zaokroži fotoaparat ločljivosti 8 megapik, ki je konec leta 2016 najmanj, kar je mogoče ponuditi v telefonu, zato ne navduši.

Huawei Y5 II je tako klasični poceni telefon, ki bi bil pred letom ali dvema spodoben predstavnik srednjega razreda. Toda mobilna kategorija napreduje tako hitro, da je težko upravičiti take izdelke, saj ne dostavijo zadovoljive izkušnje.

Huawei Y5 II

Hitrost delovanja: 6

Kakovost izdelave: 7

Prodaja: Operaterji.

Cena: 120 EUR.

Za: Ohišje.

Proti: Počasen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji