Objavljeno: 24.9.2012 10:17 | Avtor: Damjan Matičič | Monitor September 2012 | Teme: android

HTC One S

Serija One zaenkrat obsega tri naprave. Tokrat preizkušena z oznako S po zmožnostih sodi na sredino. Telefon, namenjen predvsem ljudem, ki veliko uporabljajo družabna omrežja in pogosto komunicirajo, se trudi zadovoljiti širok nabor uporabnikov. In priznamo, da kar uspešno dopolnjuje trg androidnih telefonov.

Na prvi pogled aparat ni videti pretirano drugačen od nekaterih dosedanjih modelov istega izdelovalca, a je precej ozkih mer. Tajvanci trdijo, da je njihov najtanjši telefon doslej. Ohišje je odeto v brušen aluminij, s posebno prevleko, kot naj bi jo imeli sateliti. Vse, kar smo izkusili mi, je to, da telefon rad uhaja iz rok. Na prednji strani bomo našli razmeroma velik 4,3-palčni zaslon, občutljiv za dotik, ki zmore ločljivost 960 x 520 pik. Gostota pik je torej nižja kot pri dražjem X, ob podrobnejšem ogledu bomo celo razločili posamezne pike, a za srednji cenovni razred je slika zadovoljiva. Pod zaslonom so še vedno tri tipke, ki bi v resnici lahko bile odveč, glede na to, da ima naprava Android 4.0. A mi smo jih večino časa s pridom uporabljali, zato so dobrodošel dodatek.

Na zgornji strani je gumb za vklop in izklop, poleg njega pa vmesnik za slušalke. Ob straneh bomo našli zgolj gumba za nastavljanje glasnosti, žal bomo zaman iskali mehansko tipko za fotoaparat. Na zadnji strani je odstranljiv zgolj manjši del ohišja, pod njim pa kartica SIM. Razširitve za pomnilniško kartico naprava nima, baterija pa ni zamenljiva. Kje drugje kot zadaj je tudi tipalo za zajem slik z ločljivostjo 8 milijonov pik in bliskavico LED.

Že omenjeni operacijski sistem Android je nadgrajen s HTCjevim grafičnim vmesnikom Sense UI 4.0. Ta nas še nikoli ni pustil hladnih, in tudi tokrat je tako. Tajvancem uspe v rekordnih časih prilagoditi vmesnik novim različicam in vsakič dodajo kakšno zanimivo novost. Največji poudarek pri tem telefonu je na povezljivosti in zajemu slik. Ravno pred dnevi je EISA (Evropsko združenje za sliko in zvok) okronal preizkušeni telefon z nazivom Evropski pametni telefon za družabne medije. S tem je nasledil model ChaCha istega izdelovalca. Ne vemo, ali je najboljši, a na tem področju se znajde precej dobro, razen ko ga zasujemo s sporočili, takrat zna postati nekoliko počasen.

Za konec omenimo še fotoaparat. Po nekaterih raziskavah je postal eno glavnih meril pri nakupu novega telefona. HTC je ta segment precej časa "zanemarjal", a tokrat je nadoknadil zamujeno. Slike so dobre, izjema so hitro premikajoči se elementi, video pa lahko zajemamo v polni HD ločljivosti, škoda le, da manjka tisti gumb.

HTC One S

Kaj: Pametni telefon.

Operacijski sistem: Android 4.0.

Pomnilnik: 16 GB, 1 GB RAM.

Pomnilniška kartica: Ni razširitve.

Ločljivost zaslona: 960 x 540 pik.

Krajevne komunikacije: Bluetooth 4.0, USB 2.0, WLAN 820.11b/g/n.

Omrežja in frekvenčna območja: GSM/EDGE 900/1800/1900 MHz; UMTS/HSDPA 900/2100 MHz; GPS.

Odzivnost: 8 .

Uporabnost: 8.

Splošni vtis: 8.

Cena: 555 EUR; Od 1 EUR naprej pri Mobitelu.

Za: Zmogljiva kamera, Android 4.0 s Sense UI.

Proti: Ni posebnega gumba za fotoaparat.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji