Objavljeno: 27.1.2015 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor Februar 2015 | Teme: nenehni testi

HP Zbook 15 G2

HP ima v prodajnem programu kar nekaj res zmogljivih prenosnikov, med njimi tudi model Zbook 15 G2. Namenjen je zahtevnim uporabnikom, ki jih ne moti, da je prenosnik nekoliko debelejši in težji. Dandanes, ko smo vedno bolj vajeni res tankih in lahkih prenosnikov, pritegne tri kilograme težka in dobre tri centimetre debela naprava kar nekaj pogledov.

V ohišje je, jasno, zapakirana res zmogljiva strojna oprema, najbolj pritegne Nvidiina grafična kartica iz serije Quadro, model K1100m. Namenjena je rabi z zahtevnejšimi programi, denimo za CAD in obdelavo videa, dobro se odreže tudi drugod, denimo pri igrah. Procesor je Intelov Core i7 s taktom 2,5 GHz. Pomnilnika je veliko, 16 GB, a si lahko omislimo tudi modele z 32 GB. V preizkušenem modelu je bil pogon SSD velikosti 256 GB, na voljo so tudi klasični diski večjih prostornin. Kljub razmeroma zmogljivi opremi je prenosnik brez priklopa v električno omrežje zdržal več kot tri ure. To je kar lep dosežek.

Ohišje je seveda zelo kakovostno. Enako velja tudi za vse druge sestavne dele. Tipkovnica je res odlična, zaradi izredne trdnosti imamo pri tipkanju dober občutek. Na sredini je krmilna paličica, nad razmeroma veliko (in kakovostno) krmilno ploščico in pod njo so po tri fizične tipke. Pohvalimo lahko tudi petnajstpalčni zaslon, sploh visoko ločljivost 3200 × 1800 pik, matrika vrste IPS pa poskrbi za zelo dober vidni kot. Nadpovprečno dober je tudi zvok, to je pri takem ohišju pričakovati.

Vmesnikov je kar nekaj, zanimivo, da jih je nekaj tudi na zadnji strani (v zadnjih letih so pri prenosnikih praktično vsi vmesniki ob straneh). Na voljo so trije vmesniki USB 3.0, navadni omrežni vmesnik, izhod DisplayPort in celo vmesnik Thunderbolt, ki ga sicer poznamo iz Applovih naprav (a so ga razvijali predvsem v Intelu). Za povrh omogoča tudi rabo priklopne postaje.

HPjev Zbook 15 G2 je zelo dobra izbira za tiste, ki iščejo zmogljivejši sistem, a se zato sprijaznijo z debelim ohišjem in razmeroma veliko težo. Je pa cena seveda razumljivo višja. Prenosnik ni ravno poceni, a glede na ponujeno (dobra strojna oprema, zaslon visoke ločljivosti, itd) tudi ne pretirano drag.

HP Zbook 15 G2

Poslovni indeks SYSmark 2007 (Productivity): 249.

Večpredstavni indeks SYSMark 2007 (VideoCreation): 302.

Trajanje delovanja: 3 ure 21 minut.

Mere:  38,2 × 25,7 × 3,1 cm., 3 kg.

Značilnosti: Intel Core i7-4710MQ 2,5 GHz, 16 GB RAM, 256 GB disk (SSD), WLAN 802.11 b/g/n, bluetooth.

Zaslon: 15,6-palčni, 3200 × 1800 pik.

Operacijski sistem: Windows 8.1 64-bit.

Cena: 1692 EUR.

Prodaja: www.hp.com/si/retailpartnerji.

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ ZGRADBA IN OPREMA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ VELIKOST IN TEŽA

✓    Zmogljivost, profesionalna grafična kartica, kakovost tipkovnice, ločljivost zaslona.

✗    Debelo ohišje, teža.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji