Objavljeno: 29.11.2016 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2016

HP Officejet Pro 8710

Hpjev novi večopravilni tiskalnik, Officejet Pro 8710, je namenjen domačim in drugim manjšim pisarnam, ki si želijo z eno napravo zapolniti čim več potreb. Tako deluje v vlogi optičnega bralnika, kopirnega stroja in faksa, ponuja pa tudi malo morje uporabnih funkcij. Je sorazmerno velik, zelo podoben tokrat preizkušenemu Canonovemu Maxifyju MB2750.

Spodaj je pladenj za 250 listov, na odlagalnem pladnju se lahko nabere do 150 listov. Samodejni podajalnik za optični bralnik in faks zmore do 50 listov. Na desni strani je manjši barvni zaslon, občutljiv za dotik (ta je malenkost manjši od tistega na omenjenem Canonovem MB2750), vgrajena je tudi enota za tisk na obe strani.

Pri vmesnikih je seveda vgrajen tudi brezžični omrežni vmesnik, prek katerega lahko tiskamo neposredno z mobilnih naprav (ali pa tiskalnik postavimo v omrežje brez uporabe kabla). Na voljo je tudi klasični USB in navaden omrežni vmesnik, en vmesnik USB je tudi na sprednji strani, tja lahko priključimo fotoaparate in različne pomnilnike USB. Prek tega lahko nanje neposredno shranimo optično prebrani dokument ali pa natisnemo nekaj, kar smo si shranili na ključek USB.

Hitrost je glede na večino drugih naprav v tem razredu dobra, a malenkost zaostaja za MB2750. Tokrat obljubljajo 22 strani na minuto pri črno-belem tisku in štiri manj pri barvnem. Dovolj hitro je tudi optično kopiranje, tako v primeru uporabe samega bralnika kot pri uporabi samodejnega podajalnika. Kakovost je dobra, sploh pri uporabi kakovostnega foto papirja (to pa seveda tudi občutno podaljša čas izpisa).

Tudi tu lahko zapišemo podobno kot pri Canonovem MB2750 – cena izpisa bi bila pred nekaj leti odlična, zdaj pa je le povprečna. Je sicer malenkost nižja od Canonove, sploh pri barvnem izpisu, a so te navadne kartuše kljub temu dražje od stekleničk, ki jih uporablja, denimo, Epson. Velja poudariti, da so tu kartuše razmeroma velike, zmorejo 2000 strani pri črno-belem in 1000 strani pri barvnem izpisu, vsaj po standardnih meritvah, ki jih izvajajo izdelovalci. Cena te naprave je zelo razumna, a je za las višja kot pri MB2750. Tako bomo raje priporočili slednjo, čeprav je tudi ta HP odlična naprava.

HP Officejet Pro 8710

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faks.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.

Cena: 169 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 2 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 6 centov.

Prodaja: Bolje založene trgovine.

Za: Cena naprave.

Proti: Povprečna cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji