Objavljeno: 30.4.2019 | Avtor: Matej Šmid | Monitor Maj 2019

Honor 10

Honor 10 je manjši in cenovno dosegljiv telefon, saj ga ponekod v tujini dobimo celo za 300 evrov (slovenske trgovine ga prodajajo za 390). Strojno nikakor ni podhranjen, saj ima 4 GB pomnilnika in kar 128 GB shrambe, kar je za ta cenovni razred zelo dobro. Vgrajen je predzadnji Huaweijev paradni procesor Kirin 970, v praksi pa je telefon normalno odziven, delovanje pa dovolj hitro.

Škoda se nam zdi, da zaslon (5,84 palca, tipa LCD) ne sega čisto do roba, saj so razvijalci na spodnji strani pustili nekaj prostora za bralnik prstnih odtisov (ki bi lahko bil na zadnji strani), pa tudi sicer je okoli nekaj milimetrov črnega pasu. Na zgornji strani je zareza za kamero in »slušalko«, ki pa ni hkrati tudi zvočnik, zato predvajanje zvoka ni stereo (kar sicer velja za vse tri tokrat preizkušene modele).

Pohvalili bomo hitro polnjenje baterije zmogljivosti 3400 mAh (kar je povprečno), koristen pa je tudi dvakratni zoom glavne kamere, čeravno bi bili bolj veseli širokokotnega objektiva.

Najbolj pa preseneti res lepo in barvito oblikovanje zadnje strani telefona, čeprav se moramo zavedati, da je vse skupaj tudi hud magnet za prstne odtise, zato namestitev priloženega prozornega silikonskega ovitka ne bo odveč.

Honor 10

Hitrost delovanja: 8

Kakovost izdelave: 8

Cena: 390 EUR

Za: Lepo oblikovanje, ugodna cena.

Proti: Zaslon LCD, ki ne sega popolnoma do roba.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji