Objavljeno: 26.11.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2013 | Teme: nenehni testi

Hewlett-Packard Deskjet 2545

HPjev Deskjet 2545 je še eden izmed osnovnih večopravilnih brizgalnikov. Namenjen je domačim uporabnikom, ki poleg izpisa besedila potrebujejo tudi možnost kakovostnejšega izpisa grafik (tudi fotografije na svetleči papir) in optičnega branja oziroma kopiranja. Je med manjšimi tovrstnimi napravami, sploh ko pospravimo oba pladnja, torej zadnji pladenj, na katerega postavimo čist papir,  in sprednjega, na katerega se odložijo natisnjeni dokumenti. Poleg optičnega bralnika ima na zgornji strani tudi par funkcijskih tipk, zraven pa še majhen zaslonček, prek katerega lahko nastavimo število kopij.

Glede na ceno oziroma položaj tiskalnika v nižjem rangu nas je nekoliko presenetil vgrajeni brezžični omrežni vmesnik (seveda poleg navadnega USBja). Očitno so slednji postali dovolj poceni, obenem pa je vse pomembneje, da lahko tiskamo neposredno iz mobilnih naprav, torej pametnih telefonov in tablic. Na zadnji pladenj lahko naložimo do 60 strani, spredaj se lahko nabere do 25 natisnjenih strani. Tako kot cenejši Canonov MG2550 tudi ta HP ne zna tiskati do roba – za razliko od, recimo, cenovno enakovrednega Canonovega MG3550.

Hitrost ni med pomembnejšimi lastnostmi teh tiskalnikov, a je ta HP kljub temu eden izmed najpočasnejših. Nazivna hitrost sedem strani na minuto pri črno-belem in štiri pri barvnem izpisu je tudi pri naših preizkusih kar dobro držala. Izpisi na svetleči papir so pri formatu A4 vsi okoli treh minut (tu preizkusimo vektorsko in bitno sliko ter stran v obliki PDF).

Tiskalnik velja 79 evrov, kar ni veliko, čeprav najdemo tudi cenejše. Tudi pri ceni se kar sama ponuja primerjava s tokrat preizkušenima Canonovima MG2550 in MG3550. Po zmogljivostih je HP bliže cenejšemu Canonu, po ceni pa je praktično izenačen z dražjim. A razlika se pokaže pri ceni izpisov, kjer prevladuje HP. Pri slednjem že nekaj časa počasi obračajo prodajno logiko brizgalnih tiskalnikov, saj postajajo ti nekoliko dražji, izpis pa se ceni; Canon pa trenutno ostaja pri taktiki cenejših naprav, a dražjega izpisa. Končna odločitev o tem, katera pot je prava, je v rokah kupcev.

Hewlett-Packard Deskjet 2545

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.     

Cena: 79 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 6 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 22 centov.

Prodaja: www.hp.com/si/retailpartnerji

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, enostavnost rabe.

✗    Hitrost izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji