Objavljeno: 1.11.2005 13:44 | Avtor: Gregor Humar | Monitor Oktober 2005

Evidenca časa

Ne glede na to, s katero dejavnostjo se ukvarjamo ali preživljamo, je vedno koristno voditi evidenco o svojem delu. Pri kakršnemkoli opravilu z računalnikom nam pri evidentiranju lahko pomagajo namenska orodja - eno takih je tudi Responsive Time Logger.

Gre za nadvse pripravno orodje, namenjeno predvsem tistim, ki si želijo natančno zapisati, kdaj, koliko časa in kaj so počeli. Pri upravljanju različnih opravil Time Logger ne skopari z naborom možnosti - uporabniški vmesnik ponuja pravzaprav vse, kar potrebuje uporabnik.

Ko orodje prvič zaženemo, nas povpraša po uporabniškem imenu, saj lahko vodi evidence za več uporabnikov. Poleg osnovne evidence (vrsta dela, začetni čas, končni čas, komentar dela) lahko na podlagi teh podatkov in urne postavke zahtevamo izračun cene samega dela (oziroma zaslužek). Za vsakega uporabnika seveda lahko zapisujemo poljubno število dejavnosti. Te seveda lahko izvajamo v številnih korakih, orodje pa sešteva čas in stroške, porabljene za vsako dejavnost. Upravljanje različnih dejavnosti je zelo dobro, saj je vmesnik narejen zelo robustno, zahteva pa nekaj časa, da se ga uporabnik privadi.

Oglejmo si nekaj naprednejših možnosti. Orodje omogoča primerjanje določenih časovnih intervalov po različnih kriterijih. Tako lahko, denimo, silno hitro ugotovimo, koliko časa več smo avgusta porabili za pisanje člankov kakor julija, ali pa se vprašamo, koliko manj naredimo ob petkih. Do obisti lahko analiziramo določen časovni interval ali dejavnost - orodje namreč vse podatke zapisuje v interno relacijsko zbirko (ki je združljiva z Accessom), na kateri lahko izvajamo poizvedbe SQL. Odlično. Vse to daje orodju možnost uporabe v podjetju, saj je z njim mogoče spremljati delo zaposlenih.

Evidentiranje pisanja članka, ki ga pravkar berete.

Tudi za varnost je poskrbljeno, saj lahko napravimo varnostno kopijo podatkov, podatke pa je mogoče tudi zakleneti z geslom. Stare evidence lahko arhiviramo, podatke pa izvozimo ali uvozimo iz tekstovnih datotek ali v orodju lastnem formatu.

Poleg vsega tega je orodje tudi zelo prilagodljivo, saj lahko priredimo praktično vse (videz uporabniškega vmesnika, avtomatizacijo, sinhronizacijo z bazo, privzete možnosti, upravljanje uporabnikov...). Dodajmo še, da je dokumentacija res obilna - zaradi dokaj zahtevnega upravljanja vmesnika je nadvse priporočljivo, da jo uporabnik prebere ali pa pregleda dodani vodič po orodju.

Responsive Time Logger je torej pohvale vreden izdelek, ki vam lahko precej olajša pregled nad delom.

Responsive Time Logger 4.0.3

Kaj: Orodje za evidentiranje opravil.

Izdeluje: Responsive Software.

Operacijski sistemi: Windows XP, 2000, Me, 98, 98SE.

Cena: 89 dolarjev.

Spletni naslov: http://www.ResponsiveSoftware.com

Za: Odličen, robusten uporabniški vmesnik, zelo veliko možnosti, pregledna pomoč.

Proti: Vmesnika se je treba privaditi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji