Objavljeno: 27.8.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor September 2013 | Teme: nenehni testi

Epson L800

Vrh Epsonove nove ponudbe brizgalnih tiskalnikov je model L800. Predstavljen je kot tiskalnik, namenjen predvsem tiskanju fotografij, kjer je v ospredju zopet cena izpisa. Na prvi pogled je podoben modeloma L110 in L300, le da je nekoliko večji.

Uporablja enak sistem posodic za barvilo in stekleničk, ki jih ob prvi namestitvi spraznimo v omenjene posode. Tu je, kot smo vajeni pri foto-tiskalnikih, barv nekaj več, poleg standardnih štirih sta tu še svetla cian in svetla magenta. Postopek polnjenja je enak kot pri drugih novih Epsonih, z eno nadvse nadležno razliko. Pri drugih modelih moramo ob prvem prižigu (torej po tem, ko smo napolnili posodice z barvo) za nekaj sekund pridržati eno izmed tipk, ki začne utripati, takrat tiskalnik polni vse svoje cevke z barvo. Ko je to končano, pa namestimo gonilnik. Pri tem modelu pa moramo začeti z gonilnikom, ki nas na polovici nastavitve napoti k polnjenju posodic. Ko je to končano, moramo za vsako izmed šestih barv v gonilnik vpisati kodo, ki jo preberemo na steklenički!

Novi Epsoni pred začetkom dela zahtevajo približno 15 minut dela s posodicami za barvilo.

Novi Epsoni pred začetkom dela zahtevajo približno 15 minut dela s posodicami za barvilo.

Razumemo, da se želijo braniti pred rabo neoriginalnih barvil, a se nam to glede na nizke stroške tiska (oziroma nizko ceno originalnih barvil) zdi nekoliko odveč. Vsekakor nam je bilo več kot le sitno šestkrat vpisovati dolge kode (okoli 16 znakov), ki so sestavljene iz črk in številk, in mislimo si, da bo moral kdo tudi seči v smeti za ravnokar spraznjenimi stekleničkami, ki jih je že odvrgel.

Drugače se tiskalnik še kar dobro obnese. Je resda počasen, doseže hitrosti okoli pet strani na minuto tako pri barvnem kot pri črno-belem izpisu, a je kakovost izpisa zelo dobra. Pri hitrosti bomo izdatno čakali predvsem pri uporabi svetlečega papirja, a bodo fotografije toliko boljše. L800 tako priporočamo predvsem tistim, ki bi radi doma tiskalni fotografije po zelo ugodni ceni, a so pri tem pripravljeni plačati veliko več za samo napravo.

Epson L800

Toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB.     

Cena: 368 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 0,2 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 0,4 centa.

Prodaja: www.avtera.si

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ HITROST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ KAKOVOST IZPISA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ OPREMLJENOST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa.

✗    Hitrost izpisa, cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji