Objavljeno: 27.8.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor September 2013 | Teme: nenehni testi

Epson L110

Epson je usmeritev pri brizgalnih tiskalnikih zelo resno obrnil, saj je na dveh novih proizvodnih linijah predstavil naprave, ki prinašajo cene izpisov, povsem konkurenčne tistim, ki smo jih vajeni z laserskih tiskalnikov. Pri tem pa se več kot očitno pokaže, kako so prej služili ravno pri cenah črnila, saj so nove naprave bistveno dražje, kot smo sicer vajeni pri brizgalnikih. Vstopna naprava je model L110, ki velja kar 184 evrov – to je vsaj sto evrov (če ne več) dražje od primerljive naprave izpred leta dni.

Seveda pa je slika pri barvilu zrcalna. Uporablja namreč nov sistem črnila, kjer dobimo poleg naprave štiri majhne stekleničke (po 70 ml za vsako barvo). Te moramo sprazniti v posodo, ki se na desni strani drži tiskalnika. Postopek je podoben, kot ga uporabljajo nekatera neoriginalna barvila za brizgalne naprave. Ni ravno težak, se pa nam je zdelo, da bi lahko bila barva vsaj za začetek že v posodi, četudi bi jo morali kasneje sami dotočiti. Vlivanje vsake barve posebej je rahlo nadležno, obenem se mimogrede zgodi, da se umažemo, moramo pa biti pazljivi, da vlijemo pravo barvo v pravo škatlico – te so jasno označene, a kljub temu. Ob prvem zagonu traja okoli petnajst minut, da tiskalnik vase potegne dovolj barve, da lahko začnemo nameščati gonilnike. Po izračunu nas bo ena stran črno-belega izpisa stala 0,2 centa, stran pri uporabi barv pa 0,4 centa.

Tiskalnik sicer ni nič posebnega. Ni večopravilni model, nima torej optičnega bralnika, edini vmesnik, ki je vgrajen, je USB. Tako ne podpira neposrednega tiskanja iz fotoaparatov ali s pomnilniških kartic. Tudi nima kasete za papir, slednjega postavimo na pokončni pladenj na zadnji strani. Ohišje je preprosto, najbolj izstopa posoda za barvilo na desni strani. Ta je nataknjena na tiskalnik, med polnjenjem jo moramo namreč obrniti na bok, povezana pa je s cevkami za barvo.

Kakovost izpisa je solidna, primerljiva z drugimi vstopnimi brizgalnimi modeli. Izpis besedila tako ni nič posebnega, so pa fotografije zelo dobre, seveda pa je to pogojeno tudi z izbiro pravega papirja. Tiskanje je nadvse počasno, obljubljajo namreč šest strani na minuto pri črno-belem in tri strani pri barvnem izpisu. Naši preizkusi so te številke potrdili, gre torej za eno izmed najpočasnejših takih naprav.

Epson L110

Toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB.

Cena: 184 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 0,2 centa.

Cena natisnjene barvne strani: 0,4 centa.

Prodaja: www.avtera.si

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ HITROST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ KAKOVOST IZPISA

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ OPREMLJENOST

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena izpisa.

✗    Hitrost izpisa, cena naprave.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji