Objavljeno: 23.2.2016 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Marec 2016

Elegantni športnik

Pametne ure imajo dve osnovni nalogi, spremljajo uporabnikovo dejavnost in prikazujejo sporočila s povezanega telefona. Glede na usmeritev se ločijo po videzu. Navadno že na daleč uvidimo, v katero skupino spadajo. Ker pa izjeme potrjujejo pravilo, so tudi posebnosti.

Zaradi elegantne oblike je ura/zapestnica videti kot kos nakita.

Zaradi elegantne oblike je ura/zapestnica videti kot kos nakita.

Ogledali smo si športno zapestnico/pametno uro Huawei TalkBand B2. Druga generacija telovadnega pripomočka preseneti s privlačnim, dovršenim videzom. Namesto športnih oblačil ima ura oblečena poslovna. Videti je kot kos nakita. Zaslon PMOLED, velik 0,73 palca in z ločljivostjo 128 × 88, je diskreten in se zlije s preostalim delom naprave, tako da ga sprva sploh ne opazimo. Zaradi zanimive zasnove je dobro viden tudi na soncu.

TalkBand B2 za delovanje zahteva povezavo s pametnim telefonom (Android, iOS) in aplikacijo Huawei Wear. Slednja zbira podatke o uporabniku. Nabrano lahko razdelimo v dve kategoriji, vadbo in spanje. Ura/zapestnica šteje korake, porabljene kalorije in meri količino spanja. Funkcionalnost je zgolj osnovna, manjkajo podatki o prehrani in kakršnakoli povezava s telefonskim modulom za spremljanje lokacije. Zaznavanje premika je dobro, naprava sama loči med hojo, tekom in kolesarjenjem. Spremljanje spanja je samodejno.

Povezava s telefonom omogoča, da se na zaslonu ure/zapestnice prikažejo klici. Sporočila, elektronsko pošto in druga obvestila bomo na njej zaman iskali. Če napravo povežemo s pametnjakovičem znamke Huawei s sistemom EMUI 2.3, lahko uro uporabimo za proženje kamere na telefonu na daljavo. Zaslon se sname z zapestja in posnema slušalko za prostoročno telefoniranje. Zadeva je priročna, a premalo slišna, da bi jo s pridom uporabljali v hrupnem okolju. Ušesni nastavek za nameček ne vliva občutka varnosti. Pri poskočnejših športih se bojimo, da bi ga izgubili.

TalkBand B2 ima baterijo, veliko 95 mAh, ki zapestnici zagotavlja štiri dni običajne rabe. Ura, ki je odporna proti prahu in vodi (do globine enega metra), se polni ob pomoči kabla s priključkom microUSB. Kombinacija prostoročne slušalke in vadbenega pripomočka se ne izkaže v nobeni izmed kategorij, pri merjenju dejavnosti je preveč osnovna, kot slušalka pa slabo slišna v hrupnem okolju in nerodna za uporabo. Ker je cena naprave višja kot pri bolj priljubljenih pametnih športnih pripomočkih, nakupa ne priporočamo.

Huawei TalkBand B2

Pametna športna ura.

Prodaja: www.bigbang.si.

Cena ob objavi: 170 EUR.

X    Oblikovanje, dve napravi v eni, odpornost proti prahu in vodi.

Z    Zgolj osnovne zmožnosti, slaba slišnost v hrupnem okolju.

5289356

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji