Objavljeno: 24.4.2007 02:42 | Avtor: Tadej Beravs | Monitor April 2007 | Teme: nenehni testi

Dell Photo All-In-One 966

Dell, ki je bolj znan po ponudbi delovnih postaj in prenosnikov, ponuja tudi brizgalne tiskalnike za rabo doma. Te je v slovenskih trgovinah resda bolj redko zaslediti, na voljo pa so vendarle.

Dell Photo All-In-One 966 sodi med Dellove najzmogljivejše in najbolje opremljene večnamenske naprave. Poleg običajnih lastnosti vsake večnamenske naprave sta v Dell Photo 966 vgrajena tudi faksirna naprava in avtomatski podajalnik papirja, ki pri faksiranju večkrat pride prav. Model 966 sicer ni najbolj kompakten, a je vendar lepo oblikovan. Na čelni plošči so zgolj najpomembnejši gumbi, za druge nastavitve pa poskrbi zelo pregleden uporabniški vmesnik, prikazan na 6,1-centimetrskem barvnem zaslonu LCD. Seveda je do vseh nastavitev mogoč dostop tudi prek računalnika. To še toliko bolj poenostavi nastavitev tiskalnika in faksirne naprave. Pri optičnem branju dokumentov ima Dell Photo 966 zelo zanimivo možnost, da lahko na sami napravi izberemo program, v katerega naj se prenese zajeta slika. Praktično. Predalnik za papir sprejme do 150 listov, samodejni podajalnik pa do 50 listov. Ker je mogoče tiskalnik uporabljati tudi za tiskanje fotografij, so ga opremili tudi z bralnikom pomnilniških kartic, kot dodatek pa je možno dokupiti modul za tiskanje na obe strani in vmesnik za brezžično omrežno povezavo.

Optični del je sestavljen iz razmeroma zmogljivega optičnega bralnika, ki premore največjo ločljivost 1200 x 4800 pik na palec z 48-bitno barvno globino. Sama kakovost zajema fotografij je povsem zadovoljiva, prav tako kopiranje dokumentov. Rumenkasto ozadje v revialnem besedilu na fotokopiji ni zelo vidno, hitrost zajemanja dokumentov in kopiranja pa ne odstopa od konkurenčnih tiskalnikov. Za pet črno-belih fotokopij je treba počakati minuto in dvajset sekund, žal pa za isto količino barvnih kopij kar tri minute in dvainštirideset sekund.

Tiskalni del ima po dve kartuši (barvno in črno) z vgrajeno tiskalniško glavo. Barvno kartušo lahko po želji zamenjamo s foto kartušo. Največja ločljivost, ki jo premore, je klasičnih 4800 x 1200 pik na palec. Kakovost odtisa je po pričakovanjih povsem zadovoljiva. Natisnjeno besedilo je lepo črno in dobro vidno, ob natančnejšem ogledu pa lahko opazimo, da so robovi črk malce razliti. V hitrem načinu se kakovost tiska sorazmerno hitro poslabša, saj je besedilo vidno zamaknjeno, pa tudi črke postanejo "osenčene". Za pet strani besedila porabi manj kot minuto in to ga pred konkurenčnimi (tudi dražjimi) večnamenskimi napravami postavi v ospredje.

Tiskanje fotografij na navaden papir se lepo obnese, prav tako tiskanje na svetleč papir. Barvni prehodi so lepo zvezni, le raster se nekoliko bolj pozna. Za tiskanje bitne slike na svetleč papir porabi nekaj manj kot štiri minute. To sicer ni najhitreje, a je vseeno primerljivo s konkurenčnimi izdelki. V tiskalnik je tudi vgrajeno samodejno prepoznavanje papirja, ki samodejno znižuje ločljivost tiskanja na določenih vrstah papirja. Zanimiv je tudi podajalnik za papir velikosti 10 × 15 cm. V posebno vzmeteno vodilo potisnemo papir in tiskalnik ga zagrabi; žal to stori večinoma malce površno in papir nekoliko zamakne.

Tiskalnik je za precej ugodno ceno zelo bogato opremljen ter ponuja zanimive razširitve za udobnejše upravljanje tiskalnika. Moti le to, da ne uporablja ločenih barvnih kartuš. Vsekakor je s svojo zmogljivostjo primeren tako za rabo doma kot tudi za manjše pisarne. Žal nam od uvoznika ni uspelo dobiti dodatnih barvilnih kartuš, zato vam o ceni izpisa ne moremo povedati prav nič ...

Dell Photo All-In-One 966

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik, faksirni stroj.

Tiskanje: 8.

Fotokopiranje: 7.

Optično branje: 9

Cena izpisa: Nismo je izmerili.

Vmesniki: USB.

Cena: 195,60 EUR.

Izmerjena cena ČB strani: Nismo je izmerili.

Izmerjena cena barvne strani: Nismo je izmerili.

Prodaja: FMC, www.fmc.si

Za: Hitrost tiska, cena, opremljenost ter razširitve.

Proti: Kakovost besedila v hitrem načinu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji