Objavljeno: 27.8.2013 | Teme: zlati Monitor

D-Link DNS-327L

D-Linkove naprave NAS imajo morda malo nenavadne oznake (upravitelji ob kratici DNS pomislimo na kaj drugega kot NAS), so pa znane po zelo konkurenčnih cenah. Njihova zmogljivejša naprava, namenjena domačim uporabnikom, je model DNS-327. Na videz ga sicer težko ločimo od sorodne naprave DNS-320LW, oba preizkušena modela sta bila bele barve in enostavnega videza.

Za razliko od drugih izdelovalcev se pri D-Linkovih napravah, namenjenih dvema diskoma, slednji vstavijo v pokončni legi. Namesto nosilcev se tu na vsak disk pritrdi majhna ročica, s katero lahko diska dvignemo iz naprave. Postavljena sta tako, da je med njima razmeroma velik kanal, po katerem se lahko odvaja vroči zrak, zadaj pa za aktivno hlajenje skrbi majhen ventilator. D-Linkove naprave so se sicer izkazale za malenkost glasnejše od konkurence, je pa DNS-327L kljub temu zadovoljivo tih. Zadaj je en vmesnik USB 3.0, kamor lahko priključimo tiskalnik ali kak pomnilnik (zunanji disk ali ključ USB).

Kar zadeva hitrost, nas je DNS-327L glede na ceno kar presenetil, saj je prehitel kar nekaj dražjih konkurentov. Dobro se je izkazal na vseh preizkusih, torej tako pri pisanju kot branju velikih in malih datotek. Edino, kar nas je med rabo zmotilo, je nekoliko počasnejši in glede na konkurenco tu in tam neroden vmesnik. Je pa zato zelo dobro založen s funkcijami, na voljo je tudi kar nekaj aplikacij tretjih razvijalcev (denimo podpora phpBB, Joomla itd.).

D-Link veliko vlaga tudi v svoje oblačne storitve, ki so predvsem enostavne za uporabo. Njihova prednost je tudi povezovanje različnih naprav v skupni oblak – sem sodijo poleg NASov tudi usmerjevalniki in spletne kamere. Prek spletne strani mydlink.com lahko upravljamo vse naštete, ne da bi se resno poglabljali v omrežne nastavitve.

D-Link DNS-327L

Izdeluje: www.dlink.com

Prodaja: www.xenya.si

Cena: 149 EUR.

✓    Cena, solidna hitrost.

✗    Nekoliko počasnejši vmesnik.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji