Objavljeno: 24.4.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2018

Crosscall Action-X3

Telefoni za »robustno rabo« so zanimiva podzvrst pametnih naprav. Namenjeni so pač tistim, ki delajo v okoljih, kjer se lahko telefonu dosti prej kaj zgodi, oziroma tistim, ki veliko hodijo v hribe ali plezajo.

Približno takšna je skoraj vedno oglaševalska zgodba teh naprav. In vse to bolj ali manj tudi dostavijo. Action X3 ima robustno ohišje, velike gumbe in vsi vhodi v telefon imajo pokrovčke. Med robustnimi telefoni, ki smo jih preizkušali, je Action-X3 med lepšimi, a to v tej kategoriji ni pretirana hvala. Na zadnji stranici ima še kontakt X link, ki omogoča združitev z dodatki podjetja Crosscall. Teh sicer nismo imeli na voljo, a sistem deluje enako kot Moto mods za telefone Moto. Na zadnji strani X3 je velika okrogla kontaktna točka, na katero lahko potem z magnetom priklopimo različne dodatke. To so dodatna baterija, stojalo za na mizo in stojalo za v avto.

X3 ima podobno težavo kot večina robustnih telefonov. Vedno več modernih telefonov je odpornih proti prahu in vodi in, če damo tak telefon v robustno ohišje, smo ponavadi na boljšem kot pri namenskih telefonih, kot je X3. V robustno ohišje lahko namreč damo tudi telefone, ki so strojno dosti bolje založeni. X3 ima osemjedrni procesor z 1,4 GHz jedri in 3 gigabajte pomnilnika. Na srečo so Android pustili bolj ali manj pri miru, tako da je uporabniška izkušnja solidna. Ne gre pa za hiter telefon in je resnično namenjen ljudem, ki delajo v zahtevnejših razmerah in bi kljub vsemu imeli pametni telefon. Medtem ko ima večina običajnih telefonov odpornost po standardu IP67 ali IP68, ima X3 še nekaj dodatne zaščite. A ta bo prišla prav le tistim, ki so že poskušali uporabljati običajen telefon v robustnem ohišju, pa je podlegel delovnemu okolju. Za vse druge je pametnejša naložba nakup malo boljšega ovitka.

Crosscall Action-X3

Hitrost delovanja: 6,5.

Kakovost izdelave: 7.

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 345 EUR.

Za: Robusten.

Proti: Strojno podhranjen.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji