Objavljeno: 24.5.2006 18:26 | Monitor Junij 2004 | Teme: nenehni testi

Cena odtisa za Canon i990

Zdaj smo končno dobili rdečo kartušo in se lotili trajnostnega preizkusa. Našo preizkusno fotografijo smo z najboljšimi nastavitvami za svetleč papir tiskali v neskončno in sproti menjavali posamezne barvne kartuše, ko so se izpraznile. Najprej smo morali zamenjati svetlo modro, nato svetlo vijolično, nato pa po vrsti rumeno, vijolično, črno, svetlo modro in nazadnje rdečo. Izkaže se, da tiskalnik pri tiskanju naše fotografije (ki vsebuje kar nekaj rdeče) porabi le 3,8 % rdečega barvila.

Preizkusni dokument, s katerim merimo ceno odtisa fotografije.

Zanimivo je tudi, da je tiskalnik z barvilom malce bolj varčen kakor njegov predhodnik i965, oz. so barvne plasti, ki jih nalaga, tanjše. Zato je cena odtisa fotografije z i990 74 tolarjev, ista fotografija s tiskalnikom i965 pa stane 84 tolarjev.

Primerjava porabe posameznih barvilnih kartuš za tiskanje naše preizkusne fotografije.

Ob preizkusu smo tiskalniku zamerili, da so izdelane fotografije preveč rožnate. Zdaj smo preizkus ponovili z najnovejšo strojno programsko opremo in gonilniki (marca je bilo vse še v testni fazi) in ugotovili, da so rezultati precej boljši, čeprav še vedno nekoliko preveč rožnati.

Če ob že zapisanem o tem tiskalniku povzamemo še zgornje, lahko ugotovimo, da je i990 trenutno najboljši in najhitrejši foto tiskalnik na trgu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji