Canon PowerShot A3200 in A3300

Objavljeno: 31.5.2011 | Avtor: Primož Gabrijelčič | Kategorija: Digitalni fotoaparati | Revija: Maj 2011 | Teme: preizkus, foto, nenehni testi

Canonova modela A3200 in A3300 sta si tako podobna, da si ne zaslužita ločenega opisa. Pravzaprav sta tako zelo podobna modelu A2200, ki smo ga obdelali pred kratkim, da bi lahko le vzeli prejšnji opis in popravili nekaj malega tehničnih podatkov. Pa ne bomo.

Aparata sta prijetno majhna, z nadvse elegantnim kovinskim ohišjem v različnih barvah. Ogledali smo si srebrnega in rožnatega, prodajajo pa tudi modrega, rdečega, oranžnega in morda še kakšnega. Zakaj se ukvarjamo z barvami? Pri fotoaparatih tega razreda je zunanji videz dandanes postal pomembnejši od drugih podatkov. Obseg goriščnice je dovolj velik (od 28 do 140 mm), svetlobna jakost je zelo dobra (od zaslonke 2,8 naprej), makro deluje dobro, bliskavica je zadovoljiva, fotografskih načinov je silno veliko (pretežno so seveda "igračkarski", denimo fotografiranje lažnih miniatur, tudi v video načinu), slikovnih pik je več kot dovolj. Pravzaprav celo preveč - model 3200 jih ima 14, model 3300 pa celo 16, kar je več, kot boste kdaj potrebovali. Poleg tega je razlika med modeloma še v zaslončku, ki je pri A3300 za (opaznih) 8 milimetrov večji.

Zakup člankov

Izbirate lahko med:

Za plačilo lahko uporabite plačilno kartico ali PayPal:

 

Najprej se morate prijaviti.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki