Objavljeno: 26.11.2013 | Avtor: Jure Forstnerič | Monitor December 2013 | Teme: nenehni testi

Canon Pixma MG3550

Canonova Pixma MG3550 je nova naprava, ki meri na manj zahtevne domače uporabnike, ki potrebujejo poleg občasnega barvnega tiska (in tiska kakih fotografij) tudi optični bralnik oziroma možnost kopiranja. Je razmeroma kompakten oziroma majhen, na voljo je v črni ali beli barvi, v Canonu pravijo, da je slogovno dovršen, a nas to vsaj pri tiskalnikih niti ne gane. Je pa zaradi razmeroma majhnega ohišja dokaj nevsiljiv. Na levi strani je nekaj funkcijskih tipk, drugače pa je tiskalnik zelo preprost.

Za priklop na računalnik bo največkrat v rabi kar USB, čeprav je vgrajen tudi brezžični omrežni vmesnik. Slednjega lahko uporabimo za priklop tiskalnika v omrežje, lahko pa tudi za neposredno tiskanje z naprav iOS in Android. Za slednje lahko uporabimo Applov Air Print, Googlov Cloud Print ali Canonove lastne aplikacije za omenjene sisteme.

Tiskalnik ni med hitrejšimi, a bo s hitrostjo zadovoljil večino domačih uporabnikov. Najdlje za povprečjem je bil pri izpisu devet strani dolgega barvnega poročila v Wordu, za katerega je potreboval tri minute in 18 sekund. Za primerjavo, zmogljivi Canonov MG7150 je za isto poročilo potreboval približno polovico tega časa. Navadni črno-beli izpis je seveda hitrejši, skupno pa je tiskalnik nekje v povprečju. Podobno lahko zapišemo tudi za kakovost izpisa, čeprav so tu razlike med posameznimi modeli zelo majhne.

Izpis je razmeroma drag, saj velja ena črno-bela stran A4 devet centov, barvna stran pa 11 centov. Tiskalnik je razmeroma poceni, tako da bo solidna izbira za tiste, ki ne nameravajo veliko tiskati, v drugem primeru pa se morda bolj splača vzeti dražji model z nižjo ceno izpisa.

Canon Pixma MG3550

Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Vmesniki: USB, brezžični omrežni.     

Cena: 75 EUR.

Cena natisnjene ČB strani: 9 centov.

Cena natisnjene barvne strani: 33 centov.

Prodaja: www.canon.si

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Tiskanje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Fotokopiranje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ Optično branje

❚❚❚❚❚❚❚❚❚❚ CENA IZPISA

✓    Cena naprave, kakovost tiska, enostavnost rabe.

✗    Cena izpisa.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji